Ako Nainštalovať Druhý Systém Na Počítač

Obsah:

Ako Nainštalovať Druhý Systém Na Počítač
Ako Nainštalovať Druhý Systém Na Počítač

Video: Ako Nainštalovať Druhý Systém Na Počítač

Video: Ako Nainštalovať Druhý Systém Na Počítač
Video: SEP system Videomanuál: jak nainstalovat certifikát EET do PC 2024, Smieť
Anonim

Niektorí používatelia musia pracovať v rôznych operačných systémoch na ten či onen účel. Na splnenie tejto úlohy môžete nainštalovať oba OS na jeden pevný disk.

Ako nainštalovať druhý systém na počítač
Ako nainštalovať druhý systém na počítač

Nevyhnutné

  • - inštalačné disky OS;
  • - dva pevné disky.

Inštrukcie

Krok 1

Najjednoduchšou možnosťou je inštalácia operačných systémov na rôzne pevné disky. Výhodou tejto metódy je, že môžete nainštalovať ľubovoľný pár operačných systémov. Nie je potrebné konfigurovať bootovacie sektory ani vykonávať podobné manipulácie. Prirodzene, je vhodný iba pre tých používateľov, ktorí majú k dispozícii dva alebo viac pevných diskov. Sanach, odpojte všetky pevné disky okrem jedného. Vložte inštalačný disk prvého operačného systému do jednotky a zapnite počítač.

Krok 2

Spustite inštaláciu systému Windows. Vyberte oblasť pevného disku, kde bude umiestnený tento systém. Ak je to potrebné, naformátujte ho. Nakonfigurujte ďalšie nastavenia OS. Počkajte, kým sa na vybranom pevnom disku nedokončí inštalácia prvého operačného systému. Nainštalujte správne ovládače a nakonfigurujte funkcie, ktoré sú pre vás dôležité.

Krok 3

Vypnite počítač a odpojte prvý pevný disk. Pripojte druhý pevný disk. Vymeňte inštalačný disk za disk s iným systémom. Zapnite počítač a nainštalujte si druhú kópiu systému Windows. Po dokončení inštalácie nového systému postupujte podľa pokynov v predchádzajúcom kroku. Vypnite počítač a znova pripojte prvý pevný disk.

Krok 4

Teraz máte dva operačné systémy, každý umiestnený na samostatnom pevnom disku. Po zapnutí počítača stlačte a podržte kláves F8 (rôzne modely základných dosiek môžu mať rôzne funkčné klávesy). Po chvíli sa zobrazí okno so zoznamom zariadení, z ktorých je možné v sťahovaní pokračovať. Zvyčajne ide o pevné disky a jednotky DVD pripojené k počítaču.

Krok 5

Požadovaný operačný systém spustíte výberom pevného disku, na ktorom je nainštalovaný, a stlačením klávesu Enter. Ak jeden zo systémov používate oveľa častejšie, otvorte ponuku BIOS a nastavte prioritu bootovania z požadovaného pevného disku.

Odporúča: