Ako Vypnúť Kontrolu Pevného Disku

Obsah:

Ako Vypnúť Kontrolu Pevného Disku
Ako Vypnúť Kontrolu Pevného Disku

Video: Ako Vypnúť Kontrolu Pevného Disku

Video: Ako Vypnúť Kontrolu Pevného Disku
Video: Jak poznat poškozený, mrtvý HDD harddisk 2024, Apríl
Anonim

Keď dôjde k zlyhaniu jedného z oddielov pevného disku, operačný systém automaticky na tento disk umiestni štítok. Zakaždým, keď sa počítač spustí, systém skontroluje bootovací oddiel a uvidí odkaz na disk, ktorý bol kedysi poškodený. Z tohto dôvodu sa často zobrazuje kontrolné okno pevného disku.

Ako vypnúť kontrolu pevného disku
Ako vypnúť kontrolu pevného disku

Inštrukcie

Krok 1

Po výskyte čo i len minimálnej poruchy pevného disku sa na jeho povrchu môžu objaviť chybné sektory. Pri prvom zistení tohto problému systém umiestni označenie „chybný sektor“a už sa nedá vyhnúť neustálej kontrole disku. Robí to kvôli tomu, aby pevný disk fungoval správne, ale táto funkcia v skutočnosti iba zvyšuje čas bootovania.

Krok 2

Jedným z niekoľkých riešení tejto situácie je úplné skenovanie položky, napríklad „Tento počítač“. Ak chcete vykonať túto operáciu, musíte otvoriť okno „Tento počítač“dvojitým kliknutím na odkaz na pracovnej ploche alebo v ponuke „Štart“. Potom kliknite pravým tlačidlom myši na disk, ktorý systém neustále kontroluje, či neobsahuje chybné sektory, a vyberte riadok „Vlastnosti“.

Krok 3

V okne, ktoré sa otvorí, kliknite ľavým tlačidlom myši na kartu „Služba“. Prejdite na blok „Skontrolovať disk“, vo vnútri ktorého by ste mali stlačiť tlačidlo „Skontrolovať“. Uvidíte vyskakovacie dialógové okno, v ktorom musíte začiarknuť políčka „Automaticky opraviť …“a „Skontrolovať a opraviť“. Potom kliknite na tlačidlo „Spustiť“.

Krok 4

V nasledujúcom dialógovom okne sa zobrazí návrh na vykonanie kontroly úplného pevného disku až po reštarte. Odpovedzte kladne stlačením tlačidla reštartu. Po zavedení systému sa spustí kontrola. Po dokončení bude zrejmé, či sa na oddieloch pevného disku vyskytujú problémy. Ak tam nie sú, táto kontrola sa už nespustí automaticky.

Krok 5

Stáva sa, že prvá metóda nepomôže, ale ste si istí, že diskové oddiely fungujú správne. Preto by ste mali túto kontrolu manuálne zrušiť. Ak to chcete urobiť, stlačte klávesovú skratku Win + R, zadajte cmd a stlačte kláves Enter. V okne, ktoré sa otvorí, zadajte nasledujúci výraz chkntfs / X C: (namiesto C: môže existovať akýkoľvek iný disk, ktorý je neustále kontrolovaný).

Odporúča: