Ako Blokovať Stránky Vo Firefoxe

Obsah:

Ako Blokovať Stránky Vo Firefoxe
Ako Blokovať Stránky Vo Firefoxe

Video: Ako Blokovať Stránky Vo Firefoxe

Video: Ako Blokovať Stránky Vo Firefoxe
Video: Ako vymazat cache vo Firefoxe 4 2024, Apríl
Anonim

V procese práce s osobným počítačom je často potrebné zablokovať prístup k určitým internetovým zdrojom. Aby ste to dosiahli, musíte využiť možnosti prehľadávača alebo použiť špeciálne doplnky.

Ako blokovať stránky vo Firefoxe
Ako blokovať stránky vo Firefoxe

Nevyhnutné

BlockSite

Inštrukcie

Krok 1

Pri práci s internetovým prehliadačom Mozilla Firefox by ste si mali nainštalovať ďalší nástroj BlockSite. Je to tak preto, lebo samotný prehliadač nie je vybavený funkciou blokovania konkrétnych stránok. Stiahnite si doplnok pomocou oficiálnej stránky doplnkov Firefox.

Krok 2

Vyhľadajte doplnok BlockSite a kliknite na odkaz Pokračovať na stiahnutie. Po dokončení sťahovania aplikácie kliknite ľavým tlačidlom myši na jej názov. Urobíte to tak, že vo svojom prehliadači použijete kartu „Súbory na stiahnutie“.

Krok 3

Po spustení novej ponuky kliknite na tlačidlo Inštalovať teraz. Počkajte, kým sa doplnok vloží do prehliadača, a kliknite na tlačidlo „Reštartovať“.

Krok 4

Teraz otvorte kartu Nástroje a prejdite do ponuky Doplnky. V novších verziách prehľadávača sa táto ponuka nachádza v sekcii „Nastavenia“a môže sa nazývať „Rozšírenia“.

Krok 5

Nájdite nainštalovaný doplnok a kliknite naň ľavým tlačidlom myši. Teraz kliknite na tlačidlo „Nastavenia“. Prejdite do skupiny Povoliť funkcie a začiarknite políčka vedľa možností Povoliť BlockSite a Povoliť BlackList. Nižšie bude uvedený zoznam s názvom druhej funkcie.

Krok 6

Kliknite na tlačidlo Pridať a počkajte, kým sa spustí nové dialógové menu. Do navrhovaného poľa zadajte adresu internetového zdroja. Ak si nie ste istí správnym menom, navštívte tento web a skopírujte adresu URL zo stavového riadku. Vložte ho do okna doplnku BlockSite.

Krok 7

Kliknite na tlačidlo OK. Opakujte tento algoritmus a pridajte ďalšie zdroje na čiernu listinu. Ak ste omylom zahrnuli dôležitý zdroj do zoznamu BlackList, vyberte jeho názov ľavým tlačidlom myši a kliknite na tlačidlo Odstrániť. Ak chcete úplne vymazať čiernu listinu, použite tlačidlo Vymazať zoznam.

Krok 8

Nastavte heslo pre prístup k tomuto doplnku tak, aby ostatní používatelia nemohli nezávisle meniť zavedené pravidlá pre prístup k internetovým prostriedkom.

Odporúča: