Ako Zmeniť Písmo

Ako Zmeniť Písmo
Ako Zmeniť Písmo

Video: Ako Zmeniť Písmo

Video: Ako Zmeniť Písmo
Video: How To: Change Font / Změnit písmo [HD] 2024, Apríl
Anonim

Pri vytváraní nového dokumentu vás program Microsoft Word vyzve, aby ste začali zadávať text pomocou predvoleného písma. Spravidla ide o Times New Roman alebo Tahoma. Tieto písma sú vynikajúce pre obchodné dokumenty, sú ľahko čitateľné a pomerne presné. V niektorých prípadoch (pozdravné listy alebo pohľadnice, zdobenie textu rozprávky alebo napodobenina ručne písaného textu) sú však požiadavky na písmo úplne odlišné: malo by to byť zaujímavé, neobvyklé a nezabudnuteľné. V takom prípade musíte zmeniť písmo.

Ako zmeniť písmo
Ako zmeniť písmo

Našťastie je to v programe Microsoft Word jednoduché.

  1. Ak potrebujete zmeniť písmo časti textu, ktorá už bola napísaná iným písmom, nie je potrebné tento text zadávať znova. Stačí zvoliť požadovaný fragment a prejsť na ďalší krok. Ak zadaný text ešte nie je k dispozícii alebo ak potrebujete zmeniť písmo iba pre následné zadanie, prejdite na nasledujúcu položku.
  2. Na paneli nástrojov otvorte rozbaľovací zoznam so zoznamom typov písma. Mimochodom, venujte pozornosť rozbaľovaciemu zoznamu vedľa neho s povolenými veľkosťami písma. Niektoré písma musia byť zobrazené v dostatočne veľkej veľkosti, aby bolo možné vidieť všetky ich funkcie.
  3. Vyberte požadované písmo. Pre ľahšiu identifikáciu požadovaného písma je každé z fontov zobrazené pomocou svojich vlastných znakov, takže používateľ vidí nielen meno, ale aj štýl písma.

Po výbere písma skúste napísať niekoľko slov alebo sa len pozrite na vybraný text. Ako vidíte, zmena písma sa ukázala ako veľmi jednoduchá.

Upozorňujeme, že nie všetky písma obsahujú znaky cyriliky. Ak sa pri zadávaní namiesto obvyklých písmen ruskej abecedy objavia záhadné štvorce a ďalšie ikony, potom písmo nemá azbuku a nebude možné ho použiť na zadanie ruského textu. Väčšina typov písma predinštalovaných v systéme vníma ruské písmená úplne normálne, ale pri sťahovaní ďalších typov písma, najmä pri ich kúpe, by ste mali byť opatrní a opatrní a vždy sa uistiť, či vybrané písmo podporuje znaky v azbuke.

Ak musíte neustále zobrazovať písmo, vyskúšajte iný spôsob zmeny písma. Vytvorte nový štýl alebo upravte jeden z existujúcich, potom pre potrebné fragmenty jednoducho vyberte nový štýl a zmení sa písmo textu v nich.

Odporúča: