Ako Vymeniť Batériu V Doske

Obsah:

Ako Vymeniť Batériu V Doske
Ako Vymeniť Batériu V Doske

Video: Ako Vymeniť Batériu V Doske

Video: Ako Vymeniť Batériu V Doske
Video: Ako vymeniť vodovodnú batériu - Výmena vodovodnej batérie 2024, Apríl
Anonim

Na základnej doske môže aj neskúsený používateľ ľahko nájsť batériu CR-2032, ktorá sa zvyčajne nachádza v spodnej časti dosky, vedľa slotov PCI. Ak váš počítač začne hlásiť chybu zlyhania batérie CMOS a operačný systém stále beží mimo hodín, je čas vymeniť batériu.

Ako vymeniť batériu v doske
Ako vymeniť batériu v doske

Nevyhnutné

  • - jednotka počítačového systému;
  • - skrutkovač;
  • - vysávač;
  • - malý štetec.

Inštrukcie

Krok 1

Odstráňte bočný kryt systémovej jednotky, ktorý umožňuje prístup k základnej doske. Ak je vnútro vášho počítača zaprášené, vezmite štetec a vysávač a jemne očistite všetky dosky s plošnými spojmi. Bez tohto postupu nemôžete začať vymieňať batériu. Tiež stojí za zváženie skutočnosť, že v systémovej jednotke počítača sú malé časti, takže musíte starostlivo vyčistiť všetky vnútornosti.

Krok 2

Ak je základná doska čistá, oddeľte rušivé káble a vodiče (ale neodpájajte ich od základnej dosky, inak si nebudete pamätať, kde boli neskôr), aby ste zabezpečili voľný prístup do spodnej časti základnej dosky. Batéria je pripevnená k základnej doske pomocou svetelnej západky - jemne ju vypáčte pomocou skrutkovača alebo prsta. Batéria vyskočí zo zásuvky. Vymeňte za novú batériu. Tieto batérie je možné kúpiť v každom obchode, kde sa predáva drobný tovar pre domácnosť.

Krok 3

Nasaďte kryt zo systémovej jednotky a zapnite počítač. Prejdite do systému BIOS stlačením klávesu Del alebo F2 na klávesnici. Nastavte dátum a čas, potom prejdite do časti Boot a nastavte poradie bootovania. Uložte zmeny stlačením klávesu F10 a zadaním textu na klávesnici. Ak sa vám nepodarí vstúpiť do systému BIOS prvýkrát, skúste to znova.

Krok 4

Na chvíľu skontrolujte, či sú nastavenia systému BIOS neporušené (a či funguje nová batéria). Ak po zapnutí všetko zostane tak, ako ste nakonfigurovali, potom batéria robí svoju prácu. Batériu obvykle musíte meniť maximálne raz za 2 - 3 roky. Prípady sú však rôzne, preto si kúpte jednu batériu ako rezervu, aby ste v takom prípade v systémovej jednotke osobného počítača nezaznamenali také zložité problémy.

Odporúča: