Ako Odpojiť Lokálny Disk

Obsah:

Ako Odpojiť Lokálny Disk
Ako Odpojiť Lokálny Disk

Video: Ako Odpojiť Lokálny Disk

Video: Ako Odpojiť Lokálny Disk
Video: Jak poznat poškozený, mrtvý HDD harddisk 2024, Smieť
Anonim

Na uloženie vašich osobných údajov je možné použiť jeden z miestnych diskov v počítači. Ak v blízkej budúcnosti bude na počítači pracovať viac používateľov, môžu získať prístup k vašim osobným informáciám. Toto sa obzvlášť pravdepodobne vyskytne, ak sa všetci prihlásia pomocou rovnakého účtu správcu. Riešením problému môže byť odpojenie lokálneho disku - ostatní používatelia potom nebudú vedieť ani o jeho existencii.

Ako odpojiť lokálny disk
Ako odpojiť lokálny disk

Inštrukcie

Krok 1

Kliknite na „Štart“-> „Ovládací panel“a vyberte komponent „Nástroje na správu“. Otvorí sa okno s rôznymi možnosťami správy, z ktorých vyberte možnosť „Správa počítača“. Kliknite na ňu pravým tlačidlom myši a v kontextovej ponuke zvoľte možnosť „Otvoriť“.

Krok 2

Teraz, ak máte Windows XP, nájdite riadok „Štruktúra“a potom v ňom otvorte komponent „Správa diskov“. Ak používate operačný systém Windows 7, nájdite riadok „Úložné zariadenia“, v ktorom tiež otvoríte komponent „Správa diskov“.

Krok 3

Zobrazí sa okno s informáciami o všetkých lokálnych jednotkách v počítači. V hornej časti okna bude zoznam všetkých lokálnych diskov, v dolnej časti - informácie na každom lokálnom disku. Teraz kliknite pravým tlačidlom myši na lokálny disk, ktorý chcete odpojiť. V kontextovej ponuke, ktorá sa zobrazí, vyberte možnosť „Zmeniť písmeno jednotky alebo cestu jednotky“. Zobrazí sa ďalšie okno, v ktorom vyberte príkaz „Odstrániť“. Potom potvrďte operáciu kliknutím na OK a zatvorte okno.

Krok 4

Prejdite na „Tento počítač“a uistite sa, že sa vami vybraný miestny disk už nezobrazuje a tiež chýba v Prieskumníkovi. Tento lokálny disk sa neobjaví ani po reštartovaní počítača.

Krok 5

Ak chcete, aby bol odpojený lokálny disk znova viditeľný v systéme, prejdite na položku Správa diskov. Pravým tlačidlom myši kliknite na nepomenovanú oblasť a v kontextovej ponuke zvoľte možnosť „Zmeniť písmeno jednotky alebo cestu jednotky“. V zobrazenej ponuke vyberte príkaz „Pridať“. Potom vyberte písmeno jednotky a potom kliknite na OK. Zavrieť okno. Prejdite na „Tento počítač“. Teraz máte plný prístup k tomuto miestnemu disku a informáciám. Zakázanie a povolenie miestnych diskov je úplne bezpečný postup, pretože všetky informácie sú úplne uložené.

Odporúča: