Ako Aktualizovať Ovládač BIOS

Obsah:

Ako Aktualizovať Ovládač BIOS
Ako Aktualizovať Ovládač BIOS

Video: Ako Aktualizovať Ovládač BIOS

Video: Ako Aktualizovať Ovládač BIOS
Video: Windows XP - Ako aktualizovať ovládače [HD] 2024, Smieť
Anonim

Systém BIOS je navrhnutý tak, aby pripravil počítač na spustenie operačného systému. Táto ponuka ukladá systémové nastavenia. Možnosti systému BIOS veľmi závisia od modelu základnej dosky. Čím viac možností má doska, tým viac rôznych parametrov je možné nakonfigurovať. Rovnako ako v prípade ovládačov, ktoré vývojári pravidelne aktualizujú, aby opravili chyby predchádzajúcich verzií a zvýšili funkčnosť zariadenia, je z času na čas vydaná nová verzia systému BIOS.

Ako aktualizovať ovládač BIOS
Ako aktualizovať ovládač BIOS

Nevyhnutné

  • - pomôcka ASUS Update;
  • - program AIDA64 Extreme Edition.

Inštrukcie

Krok 1

Ďalej skontrolujeme proces aktualizácie firmvéru BIOS pomocou pomôcky ASUS Update. Aj keď je určený hlavne pre základné dosky od spoločnosti ASUS, skvele funguje aj so základnými doskami od iných výrobcov. Stiahnite si tento nástroj z Internetu. Nainštalujte si ho do počítača.

Krok 2

Po spustení programu vyberte v hlavnej ponuke možnosť Aktualizovať BIOS z internetu. Ak sa programu podarí nájsť novšiu verziu firmvéru systému BIOS, budete o tom informovaní v okne pomocného programu. Potom kliknite na tlačidlo „Ďalej“. Teraz je potrebné počkať na postup aktualizácie systému BIOS, počas ktorého nebudete môcť na počítači pracovať. Po dokončení sa počítač reštartuje. Verzia systému BIOS sa aktualizuje.

Krok 3

Ak vaša základná doska nie je od spoločnosti ASUS, ale od iného vývojára, aktualizácia cez internet nemusí fungovať. V takom prípade musíte konať týmto spôsobom. Stiahnite si AIDA64 Extreme Edition z Internetu. Nainštalujte si ho do počítača. Spustite program a počkajte na dokončenie kontroly vášho systému. Potom sa ocitnete v hlavnom menu aplikácie.

Krok 4

Potom v pravom okne AIDA64 zvoľte "Základná doska". V nasledujúcom zozname zariadení tiež vyberte možnosť „Základná doska“. Otvorí sa okno, ktoré bude rozdelené do niekoľkých sekcií. Najspodnejšia časť sa nazýva Výrobca základných dosiek. Táto časť obsahuje odkazy na aktualizáciu ovládačov a systému BIOS. Dvakrát kliknite na ľavé tlačidlo myši na prepojení Stiahnutie aktualizácií systému BIOS. Stiahnite si najnovší BIOS.

Krok 5

Spustite softvér ASUS Update. V hlavnej ponuke vyberte možnosť Aktualizovať systém BIOS zo súboru. Zadajte cestu k súboru stiahnutému z Internetu. Vyberte tento súbor ľavým kliknutím myši. Pokračujte ďalej. Počkajte na dokončenie procesu aktualizácie systému BIOS a potom sa počítač reštartuje. Bude aktualizovaná verzia firmvéru systému BIOS.

Odporúča: