Na čo Slúži Emulátor Windows XP?

Obsah:

Na čo Slúži Emulátor Windows XP?
Na čo Slúži Emulátor Windows XP?

Video: Na čo Slúži Emulátor Windows XP?

Video: Na čo Slúži Emulátor Windows XP?
Video: Как установить windows xp на VirtualBox (пошаговая инструкция) 2024, Apríl
Anonim

Emulátor systému Windows XP umožňuje spúšťať staré programy na počítačoch s iným OS. Ale aby bolo možné tento režim nastaviť, musí procesor v počítači podporovať funkciu virtualizácie hardvéru.

Na čo slúži emulátor Windows XP?
Na čo slúži emulátor Windows XP?

Režim Windows XP

Spolu s vydaním Win 7 bol ohlásený aj špeciálny režim Win XP pre nový OS, takzvaný XP Mode (XPM). Súčasťou XPM je Virtual PC a úplná kópia Win XP SP3. Tento režim mohli všetci používatelia „sedmičky“získať zadarmo prostredníctvom aktualizácie systému. Režim XP bol navrhnutý pre malé a stredné podniky. Alebo lepšie povedané, uľahčiť im prispôsobenie sa prechodu na „sedmičku“.

Emulátor Windows XP je program na spustenie operačného systému a prácu s ním v inom operačnom systéme. Napríklad môžete nainštalovať takýto emulátor pre Windows 7 (rovnako ako Linux, Mac OS atď.). V takom prípade vám tento režim umožní spustiť programy vyvinuté pre Windows XP na počítačoch, kde je nainštalovaná sedmička.

Pred inštaláciou tohto emulátora sa musíte ubezpečiť, že počítač spĺňa stanovené požiadavky. Ak to chcete urobiť, musíte skontrolovať, či je podporovaná hardvérová virtualizácia CPU počítača. Ak to chcete skontrolovať, musíte spustiť špeciálny nástroj, ktorý je možné stiahnuť z webovej stránky spoločnosti Microsoft.

Ak program zobrazí správu „Počítač podporuje virtualizáciu hardvéru“, znamená to, že môžete nainštalovať a spustiť režim Windows Virtual PC a Windows XP. Ak sa zobrazila správa „Hardvérová virtualizácia je zakázaná“, počítač podporuje túto funkciu, ale musí byť povolená v systéme BIOS. Správa, že počítač nepodporuje virtualizáciu hardvéru, znamená, že na tento počítač nebudete môcť nainštalovať režim XP Mode.

Ako funguje emulátor systému Windows XP?

Ak chcete používať režim Win XP, musíte si nainštalovať Windows Virtual PC - program, ktorý umožňuje spustenie virtuálnych operačných systémov na počítači. Emulátor systému Windows XP môže fungovať ako virtuálny operačný systém aj ako nástroj na otváranie starých programov v systéme Windows 7.

Tento režim sa spúšťa na pracovnej ploche „sedem“v samostatnom okne, podobne ako iné programy, s jediným rozdielom - ide o plne funkčnú verziu systému Windows XP. Prostredníctvom tohto emulátora môžete pracovať ako v bežnom operačnom systéme - pristupovať k fyzickým médiám (pevný disk, jednotka DVD), inštalovať programy, vytvárať, upravovať, ukladať dokumenty atď.

Po nainštalovaní ľubovoľného programu v režime Win XP sa zobrazí ako v zozname programov Win XP, tak v zozname „sedmičiek“. Používateľ teda bude môcť otvoriť ľubovoľný program v systéme Windows 7.

Odporúča: