Ako Naprogramovať Mikrokontrolér

Obsah:

Ako Naprogramovať Mikrokontrolér
Ako Naprogramovať Mikrokontrolér

Video: Ako Naprogramovať Mikrokontrolér

Video: Ako Naprogramovať Mikrokontrolér
Video: LDmicro 11: последовательный ЖК-контроллер температуры (лестничное программирование ПЛК микроконтроллера с помощью LDmicro) 2024, Apríl
Anonim

Mikrokontrolér je navrhnutý na ovládanie elektronických zariadení a na vzájomnú interakciu v súlade s programom v nich zabudovaným. Mikrokontroléry obsahujú zabudované ďalšie zariadenia.

Ako naprogramovať mikrokontrolér
Ako naprogramovať mikrokontrolér

Nevyhnutné

  • - CodeVisionAVR;
  • - VMLAB.

Inštrukcie

Krok 1

Nainštalujte si do počítača aplikáciu kompilátora CodeVisionAVR na programovanie mikrokontrolérov. Vytvára program pre AVR. Musíte si tiež nainštalovať simulátorovú aplikáciu VMLAB, ktorá je určená na testovanie chodu programu na mikrokontroléri.

Krok 2

Po inštalácii si vytvorte záložnú kópiu programových priečinkov. Medzi aplikácie patria vzorové zariadenia pre mikrokontroléry a tiež vstavané súbory pomoci. Pomocou nich si programujte ovládač sami.

Krok 3

Rozbaľte archív x8pwm2.rar do priečinka s nainštalovaným programom Vmlab - z8. Potom spustite aplikáciu Vmlab, choďte do ponuky Projekt a vyberte v nej Otvoriť projekt, potom otvorte projekt z programovej zložky Vmlab.prj. Na obrazovke sa objaví okno projektu, ktoré sa skladá z nasledujúcich prvkov: LED diódy, odpory, klávesnica, osciloskop, terminál.

Krok 4

Ďalej kliknite na položku Znova vytvoriť všetko v ponuke Projekt a projekt znova skompilujete. Zobrazí sa správa o úspešnom dokončení procesu, po ktorej môžete začať simulovať mikrokontrolér.

Krok 5

Simulovať, t.j. začať vykonávať program, ktorý je načítaný v počítačovom modeli ovládača, ako aj obvodov okolo neho. Kliknutím na semafor spustíte vykonávanie programu načítaného do pamäte MK. Proces okamžite zastavte.

Krok 6

Znovu ho spustite a sledujte proces zmeny napätia v okne Rozsah. Zastavte program, rozbaľte okno označené Code a zobrazí sa zdrojový kód programu zostavený Cvavrom.

Krok 7

Upozorňujeme, že niektoré riadky sú zvýraznené žltou farbou, dĺžka tohto zvýraznenia označuje čas, počas ktorého bol program na tomto riadku. Potom môžete pomocou tohto programu ovládač zablikať.

Odporúča: