Ako Používať štetce Vo Photoshope

Obsah:

Ako Používať štetce Vo Photoshope
Ako Používať štetce Vo Photoshope

Video: Ako Používať štetce Vo Photoshope

Video: Ako Používať štetce Vo Photoshope
Video: Photoshop - Štětce A 2024, Smieť
Anonim

Vo Photoshope je nástroj Štetec veľmi univerzálny a na dosiahnutie rôznych efektov môžete nastaviť širokú škálu parametrov.

Ako používať štetce vo Photoshope
Ako používať štetce vo Photoshope

Nevyhnutné

program Adobe Photoshop

Inštrukcie

Krok 1

Hlavné menu nástroja Štetec nájdete na paneli nastavení vľavo. V tomto menu môžete upraviť priemer kefy, tvrdosť - čím je menšia, tým je okraj ťahu štetca rozmazanejší. Nižšie je pole, v ktorom vidíte všetky štetce, ktoré sú v tomto konkrétnom Photoshope. Pri načítaní alebo odstránení štetcov sa štetce objavia alebo zmiznú v tomto poli.

Krok 2

Napravo je trojuholník, po kliknutí na neho vypadne skryté menu. Tu môžete zvoliť veľkosť miniatúr, ktoré budú odrážať štetce. Aj tu môžete pomocou štetcov vykonávať rôzne akcie: načítať ich, mazať, obnovovať, nahrádzať a ukladať. Môžete vložiť sady štetcov, ktoré sú už vo Photoshope a nie je potrebné ich dodatočne sťahovať.

Krok 3

Ak chcete načítať štetce do Photoshopu, musíte prejsť do tejto ponuky a vybrať položku Načítať štetce. V okne, ktoré sa otvorí, musíte určiť cestu k súborom pomocou štetcov s rozlíšením.abr. Dvakrát kliknite na tieto súbory myšou, čím ich načítate do Photoshopu.

Krok 4

Môžete si vytvoriť štetec s vlastnými parametrami a uložiť ho. Za týmto účelom namaľujte to, čo sa neskôr stane štetcom. Potom z ponuky vyberte Upraviť - Definovať predvoľbu štetca. V okne, ktoré sa zobrazí, zadajte názov štetca. Potom ju nájdete v poli sady štetcov.

Krok 5

Napravo od ponuky štetca môžete zmeniť režim miešania. Ak chcete zobraziť rôzne režimy miešania, experimentujte s nimi.

Krok 6

Napravo sú také parametre štetca ako nepriehľadnosť a tvrdosť. Čím nižšia je tvrdosť, tým rozmazanejší bude prechod štetca na pozadie; pri jeho maximálnej hodnote je okraj štetca jasný a rovnomerný. Čím je opacita štetca nižšia, tým viac bude pozadie presvitať.

Krok 7

Vo Photoshope je tiež paleta Štetce. V hornom menu zvoľte Okno - Štetce. V palete sa štetec odráža pozdĺž osí X a Y. Môžete ho upraviť pomocou číselných hodnôt alebo deformovať jeho miniatúru. Všetky zmeny, ku ktorým dôjde štetcom, uvidíte v dolnej časti okna.

Odporúča: