Ako Vytvoriť Bootovací USB Flash Disk

Obsah:

Ako Vytvoriť Bootovací USB Flash Disk
Ako Vytvoriť Bootovací USB Flash Disk

Video: Ako Vytvoriť Bootovací USB Flash Disk

Video: Ako Vytvoriť Bootovací USB Flash Disk
Video: Ako vytvoriť vírus na (vymazanie disku) a vypnutie PC (Tutoriál) 2024, Apríl
Anonim

Po dlhú dobu zostali najbežnejším prenosným úložiskom informácií disky CD alebo DVD. Postupne tieto zariadenia strácajú pozíciu a nahrádzajú ich USB disky: flash disky aj prenosné pevné disky. A dokonca ani niektoré počítače, napríklad netbooky, nie sú vôbec navrhnuté na prácu s diskami. Jednoducho v nich nie je DVD mechanika. Preto je nevyhnutné nainštalovať operačný systém Windows z USB kľúča.

Ako vytvoriť bootovací USB flash disk
Ako vytvoriť bootovací USB flash disk

Nevyhnutné

  • USB klúč
  • DVD mechanika
  • Disk Windows

Inštrukcie

Krok 1

Najskôr sa musíte ubezpečiť, že je jednotka USB detekovaná pred zavedením operačného systému. Aby ste to dosiahli, musíte nájsť sadu programov s názvom usb multiboot. Spustite program Formátovanie úložiska USB. Vyberte súborový systém NTFS alebo FAT32, vyberte požadovanú jednotku flash a stlačte „štart“.

Krok 2

Spustite inštalátor Grub4Dos. V okne, ktoré sa zobrazí, vyberte požadovanú kartu a kliknite na „Inštalovať“. Teraz musíte na USB flash disk skopírovať nasledujúce súbory: grldr, memtest.img, bootfont.bin a menu.lst. Týmto sa končí fáza vytvárania jednotky multiboot flash.

Krok 3

Na vytvorenie USB kľúča, z ktorého môžete nainštalovať operačný systém Windows, potrebujete počítač alebo notebook s jednotkou DVD alebo externú jednotku USB pre netbook. Vložte distribučný disk systému Windows do jednotky a skopírujte všetok jeho obsah na jednotku USB flash.

Odporúča: