Ako Nájsť Poškodené Súbory

Obsah:

Ako Nájsť Poškodené Súbory
Ako Nájsť Poškodené Súbory

Video: Ako Nájsť Poškodené Súbory

Video: Ako Nájsť Poškodené Súbory
Video: ¡Tráiler del episodio 218 de la serie Emanet! 2024, Smieť
Anonim

Je obvyklé pomenovať poškodené súbory, ktoré neumožňujú štandardné otváranie, editovanie alebo ukladanie. Takéto súbory môžete vyhľadať v operačnom systéme Microsoft Windows pomocou nástroja Shkdsk.exe.

Ako nájsť poškodené súbory
Ako nájsť poškodené súbory

Inštrukcie

Krok 1

Kliknutím na tlačidlo „Štart“vyvolajte hlavnú ponuku operačného systému Microsoft Windows. Prejdite na položku „Tento počítač“a pomocou špecializovanej skenovacej pomôcky chkdsk.exe skontrolujte poškodený súbor na vybranom disku.

Krok 2

Kliknutím na pravé tlačidlo myši vyvolajte kontextovú ponuku disku, ktorý chcete skontrolovať, a vyberte položku „Vlastnosti“.

Krok 3

Prejdite na kartu „Nástroje“v dialógovom okne vlastností zväzku, ktoré sa otvorí, a kliknite na tlačidlo „Skontrolovať“v časti „Skontrolovať disk“.

Krok 4

Začiarknite políčka v poliach „Automaticky opraviť chyby systému“a „Skontrolovať a opraviť chybné sektory“nového dialógového okna a potvrďte operáciu kliknutím na tlačidlo „Štart“.

Krok 5

Vráťte sa do hlavnej ponuky „Štart“a vykonajte alternatívne spustenie obslužného programu chkdsk.exe pomocou nástroja „Príkazový riadok“a prejdite na položku „Spustiť“.

Krok 6

Do poľa „Open“zadajte hodnotu cmd a vykonanie príkazu run potvrďte kliknutím na OK.

Krok 7

Do textového poľa tlmočníka príkazov Windows zadajte hodnotu chkdsk name_disk_to_check: / f a spustenie pomôcky potvrďte stlačením funkčného klávesu Enter.

Krok 8

Keď systém varuje, že príkaz Chkdsk nie je možné vykonať z dôvodu použitia vybraného disku iným procesom, stlačte funkčné tlačidlo Y a po ďalšom reštarte počítača potvrďte kontrolu stlačením funkčného klávesu Enter.

Krok 9

Použite hodnotu chkdsk_disk_name, ktorá sa má skontrolovať: / r, aby ste prehľadali vybraný disk a obnovili poškodené súbory, ktoré je možné opraviť, a vykonanie príkazu potvrďte stlačením funkčného klávesu Enter.

Odporúča: