Ako Sa Naučiť Mysql A Php

Obsah:

Ako Sa Naučiť Mysql A Php
Ako Sa Naučiť Mysql A Php

Video: Ako Sa Naučiť Mysql A Php

Video: Ako Sa Naučiť Mysql A Php
Video: PHP для начинающих | #13 Подключение к БД и первый SQL-запрос 2024, Smieť
Anonim

Všadeprítomnosť internetu viedla k tomu, že veľa ľudí sa dnes venuje tvorbe webových stránok. Pri použití moderného CMS nie je tento proces príliš náročný. Ak však chce webmaster implementovať do svojho zdroja jedinečnú funkcionalitu, bude sa s najväčšou pravdepodobnosťou musieť naučiť MySQL a PHP.

Ako sa naučiť mysql a php
Ako sa naučiť mysql a php

Nevyhnutné

  • - prehliadač;
  • - prístup na internet;
  • - textový editor.

Inštrukcie

Krok 1

Stiahnite si dokumentáciu a softvérové distribúcie, ktoré budete pri štúdiu potrebovať. Najskôr potrebujete server HTTP, ktorý bude spúšťať skripty PHP. Apache je na túto úlohu vhodný. Binárne súbory, zdrojové archívy a dokumentácia pre tento server sú k dispozícii na adrese https://www.apache.org. Podobne je možné stiahnuť si distribúcie MySQL DBMS, klientske programy a ich administračné programy zo stránky https://www.mysql.com. Všetko o PHP je k dispozícii na https://www.php.net. Upozorňujeme, že pre operačné systémy podobné systému UNIX môže byť všetok potrebný softvér obsiahnutý vo forme binárnych balíkov v úložiskách distribútora alebo na inštalačných CD. Pre OS Windows existuje dobré riešenie - balíček Denver dostupný na adrese https://www.denwer.ru, ktorý obsahuje Apache, PHP a MySQL.

Krok 2

Nainštalujte Apache, MySQL a PHP. V prípade systémov podobných systému UNIX použite dostupných správcov balíkov, napríklad rpm alebo apt-get, alebo vytvorte softvér zo zdroja podľa dokumentácie. V systéme Windows jednoducho spustite distribučné súbory a postupujte podľa pokynov v inštalačných programoch.

Krok 3

Skontrolujte dokumentáciu k administrácii Apache a MySQL. Venujte pozornosť aspektom správy virtuálnych hostiteľov, pridávaniu a odstraňovaniu databáz, pridávaniu tabuliek a úprave údajov v nich.

Krok 4

Nakonfigurujte Apache, MySQL a PHP. Pridajte virtuálneho hostiteľa do svojej konfigurácie Apache. Spustite server HTTP. Spustite MySQL. Na pridanie databázy použite obslužné programy konzoly (napríklad mysql, mysqladmin, mysql_install_db) alebo aplikáciu MySQL Administrator. Vytvorte jednu alebo viac tabuliek v databáze. Vyplňte v nich údaje.

Krok 5

Pomocou textového editora vytvorte skript PHP v koreňovom adresári virtuálneho hostiteľa. Skopírujte do nej jednoduché príklady práce s databázami MySQL z dokumentácie PHP (napríklad tu https://www.php.net/manual/ru/ref.mysql.php). Zobrazte výstup skriptu jeho otvorením v prehliadači pomocou protokolu

Krok 6

Naučte sa ďalšie aspekty programovania PHP a používania MySQL. Dôrazne používajte dostupnú dokumentáciu. Pripojte sa ku komunite vývojárov na špecializovaných fórach (napríklad https://rsdn.ru, https://forum.codeguru.ru, https://www.sql.ru/forum/, https://forum.ru-board).com), opýtajte sa svojich kolegov.

Odporúča: