Ako Sa Naučiť Používať Photoshop

Obsah:

Ako Sa Naučiť Používať Photoshop
Ako Sa Naučiť Používať Photoshop

Video: Ako Sa Naučiť Používať Photoshop

Video: Ako Sa Naučiť Používať Photoshop
Video: УРОВНИ ФОТОШОП || Уроки Виталия Менчуковского 2024, Smieť
Anonim

Photoshop je výkonný stroj na spracovanie grafiky. Kto by nechcel ovládať tento nástroj? Mnoho ľudí po stiahnutí aplikácie Photoshop nechápe, čo a ako v nej robiť. Nie je to intuitívny program a vyžaduje špeciálne školenie. Photoshop má obrovské množstvo funkcií. Možno neexistuje jediný človek, ktorý by to zvládol perfektne. Fotograf a dizajnér napríklad študujú photoshop z úplne iných perspektív a každý z nich to využíva po svojom. To, čo niekto vie, môže byť pre iného neznáme ako zbytočné.

Ako sa naučiť používať Photoshop
Ako sa naučiť používať Photoshop

Nevyhnutné

  • - photoshop
  • - internet

Inštrukcie

Krok 1

Najskôr je potrebné pochopiť, že je takmer nemožné osvojiť si Photoshop sami. Oveľa užitočnejšie a pohodlnejšie bude na štúdium tohto programu využiť už existujúce kurzy. Teraz ich je dosť. Môžete si stiahnuť textové návody aj videonávody. To druhé je samozrejme oveľa jasnejšie.

Krok 2

Nečakajte hneď veľké úspechy. Predtým, ako vo Photoshope urobíte čokoľvek, musíte pochopiť, z čoho pozostáva, čo môže, čo obsahuje. Preto takmer všetky kurzy týkajúce sa štúdia Photoshopu začínajú teoretickými vysvetleniami: čo sú vektorové a rastrové obrázky, bity atď. Potom nasleduje úvod do vytvárania dokumentov a vrstiev vo Photoshope. A potom sa zoznámite s nástrojmi, ktoré sú v programe.

Krok 3

Potom sa už môžete pokúsiť niečo vytvoriť sami. Riaďte sa lekciami, urobte si čas. Vždy musíte začať od malička, ale veľmi skoro sa z vás stane skutočný profesionál. Postupne sa naučíte, ako spracovávať fotografie a kresliť. Na začiatok odporúčam stiahnuť si bezplatný kurz Zinaidy Lukyanovej. Po jeho zvládnutí sa už môžete rozhodnúť, ktorým smerom budete Photoshop študovať ďalej.

Krok 4

Len čo sa dostanete na určitú úroveň, budete chcieť viac odborných hodín. V takom prípade odporúčam využiť lekcie zo stránky lynda.com. Tu si môžete zvoliť hodiny podľa pokynov. Existuje jedna nevýhoda: tieto lekcie nie sú preložené do ruštiny. Ale už môžete samostatne pochopiť, čo vám hovorí učiteľ. To vás krok za krokom naučí, ako používať Photoshop ako skutočný profesionál.

Odporúča: