Ako Nainštalovať Písmo V AutoCADe

Obsah:

Ako Nainštalovať Písmo V AutoCADe
Ako Nainštalovať Písmo V AutoCADe

Video: Ako Nainštalovať Písmo V AutoCADe

Video: Ako Nainštalovať Písmo V AutoCADe
Video: Как установить шрифт в AutoCAD 2024, Smieť
Anonim

Pri zdobení výkresov v AutoCADe textovými štítkami nie je zďaleka vždy vhodné použiť predvolené písmo. Preto program poskytuje možnosť výberu ľubovoľných typov písma. Nastaviť môžete ľubovoľné parametre písma od písma a veľkosti po váhu, šírku znaku a uhol písmena.

Ako nainštalovať písmo v AutoCADe
Ako nainštalovať písmo v AutoCADe

Nevyhnutné

Program AutoCAD

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete písať text písmom s parametrami, ktoré potrebujete, musíte vytvoriť štýl textu. Začnite vytvárať nový štýl textu aktivovaním dialógového okna Štýl textu. Vykonáte to tak, že pomocou príkazového riadku napíšete a spustíte príkaz STYLE alebo vyberiete možnosť Štýl textu na karte Formát na paneli s ponukami.

Krok 2

Dialógové okno Nový štýl textu aktivujete kliknutím na tlačidlo Nový. Zadajte názov nového štýlu a kliknite na tlačidlo OK. Názov štýlu nesmie mať viac ako 255 znakov, medzery sú povolené. Po kliknutí na OK sa program vráti do dialógového okna Štýl textu, kde môžete nastaviť všetky vlastnosti nového štýlu textu.

Krok 3

Kliknutím na požadovaný názov písma vyberte jeho názov z rozbaľovacieho zoznamu Názov písma. Na table ukážky, ktorá je v rovnakom dialógovom okne, vidíte ukážkové písmo. Ak vybrané písmo podporuje rôzne váhy (kurzíva, tučné písmo atď.), Môžete ho vybrať v rozbaľovacom zozname Štýl písma.

Krok 4

Do poľa Veľkosť nastavte výšku písma. Ak pri vytváraní štýlu nastavíte výšku na nulu, pri aktivácii príkazu TEXT alebo DTEXT sa zobrazí výzva na zadanie výšky.

Krok 5

Program tiež poskytuje schopnosť vytvárať špeciálne efekty štýlu textu: orientáciu, kompresiu a rozťahovanie, uhol sklonu znakov. Hodnoty týchto parametrov sa nastavujú začiarknutím príslušných políčok - Upside down, Backwards, Vertical, Width Factor, Šikmý uhol. Na paneli ukážky sa zobrazí vzorové písmo s priradeným efektom.

Krok 6

Po nastavení všetkých parametrov štýlu kliknite na tlačidlo Použiť - a vytvorený štýl sa stane aktuálnym, písmo zadaného textu bude vyzerať v súlade s parametrami, ktoré ste zadali.

Odporúča: