Ako Skontrolovať Spustené Procesy

Obsah:

Ako Skontrolovať Spustené Procesy
Ako Skontrolovať Spustené Procesy

Video: Ako Skontrolovať Spustené Procesy

Video: Ako Skontrolovať Spustené Procesy
Video: Цигун для начинающих. Для суставов, позвоночника и восстановления энергии. 2024, Smieť
Anonim

Pri práci v operačnom systéme je niekedy potrebné sledovať spustené procesy, napríklad zistiť prítomnosť škodlivých programov a niekedy zistiť, čo presne spôsobuje maximálne zaťaženie počítača. Na ich prezeranie boli vyvinuté špeciálne štandardné pomocné programy, ktoré sa inštalujú spolu s operačným systémom do počítača.

Ako skontrolovať spustené procesy
Ako skontrolovať spustené procesy

Nevyhnutné

zručnosti sebavedomého používateľa počítača

Inštrukcie

Krok 1

Po zapnutí počítača stlačte kombináciu klávesov Alt + Ctrl + Delete a spustite Správcu úloh systému Windows. Môžete na to použiť aj kombináciu Ctrl + Shift + Esc alebo ju jednoducho spustiť kliknutím pravým tlačidlom myši na panel úloh a výberom príslušnej položky. Táto postupnosť je relevantná iba pre používateľov operačného systému Windows. Prejdite na kartu procesov v okne, ktoré sa otvorí, zobrazte zoznam a vykonajte s nimi potrebné operácie pomocou kontextovej ponuky.

Krok 2

Ak ste vlastníkom počítača s operačným systémom Macintosh, použite obdobu Správcu úloh systému Windows. V systéme Mac OS sa nazýva Activity Monitor a nachádza sa v zozname obslužných programov. Tento program pracuje na rovnakom princípe ako správca úloh, s jeho pomocou môžete sledovať spustené procesy, ukončiť alebo pozastaviť prácu ľubovoľného programu, zobraziť pridelenie pamäte a zaťaženie procesora atď.

Krok 3

Ak chcete zobraziť spustené procesy v operačných systémoch UNIX a GNU / Linux, použite špeciálny špičkový program, ktorý môžete spustiť z konzoly. Okrem toho pre tieto operačné systémy existuje ešte jeden obslužný program, ktorý umožňuje používať skriptovací jazyk na prácu s každým procesom zvlášť. Pre tieto operačné systémy sú k dispozícii aj ďalšie pomocné programy, ktoré majú podobný účel a majú svoje vlastné zvláštnosti práce so spustenými procesmi.

Krok 4

Je potrebné vedieť pracovať s manažérmi úloh, pretože kontrola nad spustenými procesmi a aplikáciami vám umožňuje prístup k nastaveniam výkonu, správe spustených programov, prezeraniu ďalších informácií atď. Pre Windows sú k dispozícii aj ďalšie pomocné programy na správu procesov.

Odporúča: