Ako Odinštalovať Program Z Počítača Mac

Obsah:

Ako Odinštalovať Program Z Počítača Mac
Ako Odinštalovať Program Z Počítača Mac

Video: Ako Odinštalovať Program Z Počítača Mac

Video: Ako Odinštalovať Program Z Počítača Mac
Video: Как удалить программы на Mac | Постоянное удаление приложения на Mac 2024, Apríl
Anonim

Mac OS je populárny operačný systém spoločnosti Apple. Je to druhý najpoužívanejší operačný systém po Windows. V máji 2011 bol jeho celkový trhový podiel 5,4%. Mnoho používateľov má ale problém s odinštalovaním programov v tomto operačnom systéme, pretože sa to nedeje presne tak, ako je väčšina ľudí zvyknutá v systéme Windows.

Ako odinštalovať program z počítača Mac
Ako odinštalovať program z počítača Mac

Nevyhnutné

počítač s nainštalovaným systémom Mac OS

Inštrukcie

Krok 1

Upozorňujeme, že programy pre systém Mac OS nemajú odinštalačný balík, pretože tento operačný systém je bez platby. Najjednoduchšou metódou na odinštalovanie aplikácie v systéme Mac OS je presunutie balíka aplikácie do koša. Niekedy to však nestačí na trvalé odinštalovanie programu v systéme Mac OS.

Krok 2

Stiahnite a nainštalujte si Sponge, program na čistenie pevného disku vrátane možnosti odinštalovať programy z Mac OS. Program si môžete stiahnuť z webovej stránky s aktualizáciou operačného systému Mac - https://www.macupdate.com/app/mac/29766/sponge. Nainštalujte program a spustite ho

Krok 3

Prejdite na oddiel pevného disku, kde je nainštalovaný program, vyberte príkaz Aplikácie, potom vyberte aplikáciu, ktorú chcete odstrániť, vyberte ju a kliknite na príkaz Presunúť do koša v dolnej časti obrazovky. Odinštalovanie programu je dokončené.

Krok 4

Na odstránenie softvéru z operačného systému Mac použite AppTrap, program si môžete stiahnuť z aktualizačnej stránky pre tento OS - https://www.macupdate.com/app/mac/25323/apptrap. Nainštalujte a spustite program

Krok 5

Potom prejdite do priečinka s nainštalovaným programom, vyberte programový súbor a z kontextovej ponuky vyberte príkaz „Odstrániť“. AppTrap sa otvorí a vyhľadá ďalšie súbory so softvérom, ktorý chcete odinštalovať. Môžete ich tiež odstrániť (Presunúť súbory), alebo ich ponechať na disku (Opustiť súbory).

Krok 6

Na odstránenie nepotrebných programov použite program AppCleaner, ktorý si stiahnite z webovej stránky https://www.prostomac.com/goto/https://www.freemacsoft.net/AppCleaner/, nainštalujte a spustite program. Vyberte kartu Odinštalovať a jednoducho pretiahnite súbory aplikácie do tohto okna. Prípadne prejdite na kartu Aplikácie a zobrazte zoznam nainštalovaných programov. Keď vyberiete program zo zoznamu alebo ho presuniete do okna, obslužný program nájde všetky odpadky patriace k programu a ponúkne ich odstránenie. Systém je teda úplne vyčistený od zvoleného programu.

Odporúča: