Ako Nájdete Licenčné číslo Systému Windows

Obsah:

Ako Nájdete Licenčné číslo Systému Windows
Ako Nájdete Licenčné číslo Systému Windows

Video: Ako Nájdete Licenčné číslo Systému Windows

Video: Ako Nájdete Licenčné číslo Systému Windows
Video: Ako nájsť CID2 číslo - Solid Edge Node Locked 2024, Smieť
Anonim

Niekedy bude možno potrebné zistiť licenčné číslo operačného systému Windows, napríklad aby ste aktivovali softvér. Alebo sa len chcete ubezpečiť, že licencia je autentická. Všetko, čo je na to potrebné, je stiahnutie z Internetu a inštalácia dodatočného programu.

Ako nájdete licenčné číslo systému Windows
Ako nájdete licenčné číslo systému Windows

Nevyhnutné

  • - program AIDA64 Extreme Edition;
  • - TuneUp Utilities program.

Inštrukcie

Krok 1

Vyhľadajte AIDA64 Extreme Edition na internete. Aplikácia je spoplatnená, avšak jej použitie je bezplatné, čo je jeden mesiac. Nainštalujte program do počítača. Spustite ho a začne prehľadávať váš systém. Po jej dokončení sa otvorí hlavné menu aplikácie.

Krok 2

V pravom okne ponuky kliknite na parameter „Operačný systém“, v ďalšom okne vyberte tiež „Operačný systém“. Otvorí sa okno, ktoré poskytne veľmi podrobné informácie o vašom operačnom systéme. Údaje budú k dispozícii v niekoľkých sekciách. Nájdite časť s názvom „Informácie o licencii“. Nájdite v ňom riadok „ID produktu“. Číslo v tomto riadku je licenčné číslo pre vašu verziu systému Windows.

Krok 3

Ďalší program, pomocou ktorého môžete zistiť licenčné číslo, sa nazýva TuneUp Utilities. Stiahnite si ho z Internetu. Pri tom nezabudnite vziať do úvahy verziu vášho operačného systému, pretože napríklad verzia pre Windows XP nemusí byť kompatibilná s Windows 7. Nainštalujte program na svoj počítač. Naštartujte to.

Krok 4

Po prvom spustení TuneUp Utilities si budete musieť chvíľu počkať, kým váš počítač úplne prehľadá. Potom sa zobrazí výzva na opravu nájdených chýb. Ak súhlasíte, program optimalizuje Windows, potom sa dostanete do hlavnej ponuky aplikácie. Alebo môžete odmietnuť. V takom prípade sa ponuka okamžite otvorí.

Krok 5

Vyberte časť „Opraviť problémy“a potom - „Zobraziť informácie o systéme“. Potom prejdite na kartu Windows. V okne, ktoré sa otvorí, nájdite sekciu „Licencia“a v nej riadok „ID programu“. Oproti tomuto riadku bude sériové číslo verzie vášho operačného systému. Ďalšie informácie si môžete prečítať aj pod licenciou Windows.

Odporúča: