Čo Je Index Výkonu Systému Windows

Obsah:

Čo Je Index Výkonu Systému Windows
Čo Je Index Výkonu Systému Windows

Video: Čo Je Index Výkonu Systému Windows

Video: Čo Je Index Výkonu Systému Windows
Video: Как узнать индекс производительности Windows 10 2024, Marec
Anonim

Mnoho používateľov operačných systémov Windows určite vie, že v týchto operačných systémoch môže systém nastaviť svoje vlastné hodnotenie výkonu počítača.

Čo je index výkonu systému Windows
Čo je index výkonu systému Windows

Výkonnostný index

Index výkonu systému Windows meria schopnosti osobného počítača používateľa z hľadiska jeho komponentov, ako aj softvéru, v dôsledku čoho môže používateľ vidieť určitý koeficient zdravia počítača (celkové hodnotenie). Samozrejme, ak systém dáva vyššie celkové skóre, znamená to, že osobný počítač funguje pomerne dobre a rýchlo. Ak je celkové skóre nižšie, znamená to, že počítač pravdepodobne nebude schopný vykonávať zložité úlohy náročné na zdroje.

Ak chcete zistiť, aký výkonový index má váš počítač, kliknite pravým tlačidlom myši na skratku „Tento počítač“a vyberte „Vlastnosti“. V okne, ktoré sa zobrazí, môžete kliknúť na tlačidlo „Index výkonu systému Windows“a zobraziť skóre priradené jednotlivým komponentom systému.

Ako sa počíta index výkonnosti?

Je potrebné pripomenúť, že celková známka sa hodnotí na najnižšej známke. To znamená, že ak majú napríklad všetky komponenty skóre 5 a jedna z nich má 4,3, potom bude celkové skóre presne 4,3. Vo výsledku sa ukazuje, že celkové skóre nie je priemerné. Jednotlivé odhady zároveň môžu poskytnúť predstavu o výkonnosti najdôležitejších komponentov, a preto môžu používateľovi povedať, ktoré komponenty počítača je potrebné aktualizovať. Na základe tohto posúdenia si navyše môžu neskúsení používatelia kúpiť preň nový počítač alebo softvér. Napríklad, ak je celkové skóre počítača 5, potom si človek môže kúpiť softvér, ktorý bude navrhnutý špeciálne pre takýto počítač. Softvér môže mať svoje vlastné hodnotenie. Ak má hodnotenie 4 a váš počítač je 5, môžete tento program bez problémov používať na svojom počítači.

Predpokladá sa, že index výkonu skutočne dobrého počítača by mal byť minimálne 5. Na takýchto počítačoch môže používateľ pracovať nielen s textovými editormi, kancelárskymi aplikáciami, ale aj hrať moderné hry a pracovať s grafickými editormi, ktoré sú náročné na systém zdrojov. Pre všetky ostatné úlohy je ideálny počítač s indexom od 3,0 do 4,0.

Vo výsledku sa ukazuje, že index výkonu je veľmi užitočná možnosť, ktorá umožňuje používateľovi zistiť, ktoré komponenty je potrebné včas aktualizovať, a tiež vám umožňuje zistiť, aký softvér bude vo vašom počítači fungovať bez rôzne zamrznutia a poruchy.

Odporúča: