Ako Vytvoriť Obraz Disku Na Obnovenie

Obsah:

Ako Vytvoriť Obraz Disku Na Obnovenie
Ako Vytvoriť Obraz Disku Na Obnovenie

Video: Ako Vytvoriť Obraz Disku Na Obnovenie

Video: Ako Vytvoriť Obraz Disku Na Obnovenie
Video: Загрузочный диск Windows 10. Как создать? 2024, Apríl
Anonim

Skôr alebo neskôr sa väčšina používateľov počítačov musí vyrovnať s potrebou preinštalovať operačný systém. A aj keď je používateľ skúsený a táto operácia nie je náročná, trvá veľa času, berúc do úvahy inštaláciu ovládačov, hlavný balík aplikácie atď. Ak však medzi preinštalovaním systému nedošlo k žiadnym zmenám v hardvéri počítača, môžete tento čas výrazne skrátiť použitím predtým vytvoreného obrazu systémového disku.

Ako vytvoriť obraz disku na obnovenie
Ako vytvoriť obraz disku na obnovenie

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • - program Acronis True Image;
  • - prázdne CD.

Inštrukcie

Krok 1

Stiahnite a nainštalujte si nástroj na zálohovanie údajov. Existuje veľa z nich, ale jedným z najpopulárnejších programov tohto druhu je Acronis True Image. Na príklade tohto produktu bude zvážený požadovaný postup. Ak použijete iný program, s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú v požadovaných činnostiach výrazné rozdiely.

Krok 2

Po dokončení inštalácie spustite obslužný program. Pred vytvorením obrazu systémového disku musíte pripraviť bootovací disk, ktorý sa použije na obnovenie systému. Za týmto účelom vložte do optickej jednotky prázdne CD a v okne programu zvoľte Create Bootable Disc. Počkajte na dokončenie operácie, potom disk vyberte, vhodne ho podpíšte a odložte nabok. Ako bootovacie zariadenie sa dá použiť aj USB kľúč.

Krok 3

Po vytvorení bootovacieho disku začnite vytvárať obraz systémového oddielu. Pamätajte, že čím viac údajov bude na systémovom disku, tým väčší bude obraz a obnova bude trvať dlhšie. V okne programu teda vyberte položku „Vytvoriť obrázok“. Ďalej zadajte, ktorý obraz logického disku chcete vytvoriť.

Krok 4

Teraz zadajte umiestnenie, kde bude uložený hotový obrazový súbor. Toto miesto by nemalo byť umiestnené na obrazovom logickom disku. Ak má váš počítač iba jednu logickú jednotku, zadajte ako cieľovú jednotku optickú jednotku a vložte do nej prázdny disk.

Krok 5

Spustite zobrazovací postup a počkajte na dokončenie. Upozorňujeme, že to trvá dlho a ak je proces z nejakého dôvodu prerušený, bude treba začať odznova. Po ukončení procedúry sa obrazový súbor zobrazí na určenom mieste.

Odporúča: