Ako Premenovať Proces

Obsah:

Ako Premenovať Proces
Ako Premenovať Proces

Video: Ako Premenovať Proces

Video: Ako Premenovať Proces
Video: [PS2] FREE MC BOOT ЗАПУСК ИГР БЕЗ ПРОШИВКИ БЕЗ ДИСКА ИГРЫ С ФЛЕШКИ ЖЕСТКОГО ДИСКА 2024, Smieť
Anonim

Po spustení programu sa v správcovi úloh objaví proces, ktorý je spôsobený jeho spustením. Zoznam procesov teda zodpovedá všetkým spusteným programom, ktoré sú momentálne aktívne na vašom počítači. Každý aktívny proces má svoj vlastný názov a niekedy bude potrebné ho premenovať, napríklad ak potrebujete usporiadať spustené programy.

Ako premenovať proces
Ako premenovať proces

Nevyhnutné

Počítač s OS Windows

Inštrukcie

Krok 1

Najskôr musíte otvoriť Správcu úloh. V ňom si môžete pozrieť zoznam aktívnych procesov. To sa dá urobiť týmto spôsobom. Kliknite na tlačidlo Štart. Potom choďte na "Všetky programy" a zvoľte "Štandardné programy". V štandardných programoch je "príkazový riadok". Spustite ho a zadajte príkaz taskmgr. Po chvíli sa zobrazí „Správca úloh“.

Krok 2

Prejdite na kartu „Procesy“. Zobrazí sa zoznam všetkých aktívnych procesov. V časti „Názov obrázka“vyhľadajte názov procesu, ktorý chcete premenovať, a kliknite naň pravým tlačidlom myši. Zobrazí sa kontextové menu. V tejto ponuke zvoľte možnosť „Otvoriť miesto na uloženie súboru“.

Krok 3

Priečinok s programom sa otvorí. V tomto priečinku bude spustiteľný súbor, ktorý bude zvýraznený. Kliknite na ňu pravým tlačidlom myši a v zobrazenej kontextovej ponuke zvoľte možnosť „Premenovať“. Teraz dajte tomuto súboru nový názov. Bude to nový názov procesu. Upozorňujeme, že je potrebné premenovať názov spustiteľného súboru, a nie jeho príponu (Exe), inak sa jednoducho nespustí.

Krok 4

Po premenovaní uvidíte, že názov súboru je v zozname procesov stále rovnaký. Na dokončenie postupu premenovania je potrebné proces zavrieť a začať odznova. Môžete to urobiť takto. Kliknite na ňu pravým tlačidlom myši. Potom z kontextovej ponuky vyberte možnosť Ukončiť proces.

Krok 5

Potom znova spustite program, ktorý zodpovedá premenovanému procesu. Názov procesu bude teraz nový. Prípadne môžete jednoducho reštartovať počítač. Po reštartovaní počítača bude mať proces pri ďalšom spustení nový názov.

Odporúča: