Ako Si Zmeniť Heslo Po Prihlásení

Obsah:

Ako Si Zmeniť Heslo Po Prihlásení
Ako Si Zmeniť Heslo Po Prihlásení

Video: Ako Si Zmeniť Heslo Po Prihlásení

Video: Ako Si Zmeniť Heslo Po Prihlásení
Video: Jak zrušit přihlašovaní pomoci hesla do windows 10 2024, Apríl
Anonim

Počas inštalácie vás operačný systém Windows vyzve na zadanie hesla. Spravidla sa nezadáva, takže prihlásenie je jednoduché. Ak je ale nastavené heslo, musí ho užívateľ zadať pri každom prihlásení do systému. Niekedy je potrebné zmeniť zadané heslo alebo úplne zakázať jeho zadávanie.

Ako si zmeniť heslo po prihlásení
Ako si zmeniť heslo po prihlásení

Inštrukcie

Krok 1

Pri práci na domácom počítači sa zvyčajne nevyžaduje nastavenie prihlasovacieho hesla. Je to užitočné, ak chcete obmedziť prístup k počítaču v kancelárii alebo v inej podobnej miestnosti. V takom prípade musí byť heslo dostatočne zložité, aby ho nebolo možné uhádnuť. Ďalej sa odporúča meniť heslo aspoň raz za mesiac.

Krok 2

Ak chcete zmeniť svoje heslo, otvorte Štart - Ovládací panel - Používateľské účty (Zmeňte nastavenia a heslá pre používateľské účty v tomto počítači). V okne, ktoré sa otvorí, dvakrát kliknite na požadovaný účet a potom vyberte možnosť „Zmeniť heslo“. Zadajte aktuálne heslo do horného riadku, nové zadajte dvakrát nižšie. V ďalšom riadku môžete k tomu uviesť nápovedu - pre prípad, že by ste ju zabudli. Nápoveda bude viditeľná pre všetkých, preto by nemala poskytovať jasný nápovedu k heslu. Uložte zmeny kliknutím na tlačidlo Zmeniť heslo.

Krok 3

Je možné, že používateľ zabudol heslo a nemôže sa prihlásiť do systému. Tento problém sa môžete pokúsiť vyriešiť zavedením do núdzového režimu. Ak to chcete urobiť, pri spustení počítača stlačte kláves F8 a v okne, ktoré sa otvorí, vyberte možnosť „Núdzový režim“. Po zavedení do bezpečného režimu otvorte v ovládacom paneli položku Používateľské účty, vyberte požadovaný účet a zmeňte heslo.

Krok 4

Vyššie uvedená metóda je vhodná, ak účet správcu nemá heslo alebo ak ho poznáte. Pri inštalácii operačného systému vás systém Windows vyzve na zadanie používateľského mena, heslo môžete zmeniť len pre takýto záznam. Predvolené prihlásenie správcu počítača je Správca.

Krok 5

Ak vám bude prekážať okno na zadanie hesla, môžete ho vypnúť. Znova otvorte: „Štart“- „Ovládací panel“- „Používateľské účty (Zmeňte nastavenia a heslá pre používateľské účty v tomto počítači)“. V okne, ktoré sa otvorí, kliknite na „Zmeniť prihlásenie používateľa“, začiarknite políčka „Použiť uvítaciu stránku“a „Použiť rýchle prepínanie používateľov“. Kliknite na tlačidlo Použiť nastavenia.

Krok 6

Pamätajte, že nastavenie prihlasovacieho hesla poskytuje obmedzenú ochranu. Heslo vám bráni v načítaní konkrétneho operačného systému, ale vaše súbory je možné kedykoľvek zobraziť a kopírovať zavedením z disku LiveCD v neprítomnosti. Alternatívne je možné heslo zmeniť pomocou nástroja ERD Commander.

Odporúča: