Ako Obnoviť Fungovanie Systému Windows

Obsah:

Ako Obnoviť Fungovanie Systému Windows
Ako Obnoviť Fungovanie Systému Windows
Anonim

Existuje veľa dôvodov, prečo môže byť operačný systém nestabilný. Existuje niekoľko spôsobov, ako opraviť najbežnejšie poruchy.

Ako obnoviť fungovanie systému Windows
Ako obnoviť fungovanie systému Windows

Nevyhnutné

Inštalačný disk systému Windows

Inštrukcie

Krok 1

Skúste najskôr použiť nástroj Obnovovanie systému. Ak sa váš operačný systém zavádza, ale je nestabilný, otvorte Ovládací panel a prejdite do ponuky Systém a zabezpečenie. Vyhľadajte položku „Zálohovať a obnoviť“a prejdite na podpoložku „Obnoviť nastavenia systému alebo počítača“.

Krok 2

Kliknite na tlačidlo Spustiť obnovenie systému. Počkajte, kým OS zhromaždí informácie o existujúcich bodoch obnovenia. Aktivujte položku „Vybrať iný bod obnovenia“a kliknite na tlačidlo „Ďalej“. Vyberte najskorší bod obnovenia na základe dátumu vytvorenia. Kliknite na tlačidlo Vyhľadať dotknuté programy. Zistite, ktoré programy budú odstránené po obnovení systému. Kliknite na tlačidlo Ďalej a potvrďte začatie procesu obnovy.

Krok 3

Po chvíli sa počítač reštartuje a proces obnovy systému bude pokračovať po zavedení systému OS. Ak sa nemôžete prihlásiť, stlačte po zapnutí počítača 5-10 sekúnd klávesu F8. Vyberte možnosť Spustiť poslednú známu dobrú konfiguráciu. To niekedy umožňuje systému Windows začať vykonávať obnovu systému.

Krok 4

Ak vyššie uvedená metóda nefungovala, skúste zvoliť možnosť „Núdzový režim systému Windows“. V novom okne vyberte možnosť „Núdzový režim s podporou ovládačov“. Počkajte, kým sa operačný systém spustí vo vybranom režime. Skúste spustiť proces obnovy systému Windows, ako je popísané vyššie.

Krok 5

Nakoniec skúste vložiť inštalačný disk systému Windows do jednotky a spustiť ho. Vyberte možnosť Riešenie problémov (Windows XP) alebo prejdite do ponuky Rozšírené možnosti obnovenia a vyberte možnosť Oprava pri spustení. Počkajte, kým sa programy nedokončia, a reštartujte počítač.

Odporúča: