Ako Zistiť, či Je Nainštalovaný Systém Windows

Obsah:

Ako Zistiť, či Je Nainštalovaný Systém Windows
Ako Zistiť, či Je Nainštalovaný Systém Windows

Video: Ako Zistiť, či Je Nainštalovaný Systém Windows

Video: Ako Zistiť, či Je Nainštalovaný Systém Windows
Video: Reinstalace Windows 10 s aktivací 2024, Smieť
Anonim

Napríklad máte počítač. Známi dali starú systémovú jednotku alebo ich darovali príbuzní, v zásade nie je pozadie také dôležité. Prvá vec, ktorú treba v tomto prípade vedieť, je, či je nainštalovaný operačný systém Windows. To nie je taká zložitá otázka.

Ako zistiť, či je nainštalovaný systém Windows
Ako zistiť, či je nainštalovaný systém Windows

Nevyhnutné

počítač

Inštrukcie

Krok 1

Zapnite počítač a počkajte, kým sa naštartuje. Ak je systém Windows zavedený a na obrazovke sa zobrazuje tlačidlo Štart, pracovná plocha a odkazy, potom je operačný systém Windows v počítači zreteľne prítomný. Verziu a bitovosť operačného systému môžete vidieť vo vlastnostiach počítača. Kliknite na odkaz „Tento počítač“, potom kliknite pravým tlačidlom myši a vyberte príkaz „Vlastnosti“.

Krok 2

Ak sa po zavedení počítača proces zastaví na štítku Windows alebo sa zobrazí modrá obrazovka s chybou, operačný systém je nainštalovaný, ale nie je možné ho zaviesť z dôvodu zlyhania systému. Je na vás, aby ste obnovili starý systém pomocou konzoly alebo obslužných nástrojov alebo ho okamžite preinštalovali.

Krok 3

Ak sa po zapnutí počítača na čiernej obrazovke zobrazí nápis a sťahovanie nebude pokračovať, musíte túto správu dešifrovať. Ntldr chýba znamená, že počítač nemôže nájsť bootovací oddiel. Najskôr vypnite počítač a skontrolujte, či je pevný disk pripojený k napájaciemu zdroju a základnej doske a či je zistený v systéme BIOS základnej dosky. Ak je pevný disk zistený bez problémov, ale systém sa nespustí, prejdite na nasledujúcu položku.

Krok 4

Na kontrolu obsahu pevného disku použite obslužné programy alebo alternatívny shell. Ak v ňom nenájdete priečinok Windows, operačný systém Windows zjavne nie je na pevnom disku. Ak sú tam všetky požadované priečinky a všetko je v poriadku s vybavením a systém sa stále nespúšťa, preinštalujte ho.

Krok 5

Obnova starého operačného systému po závažnom zlyhaní je viac nevďačná ako odmeňujúca. Po zotavení, aj keď sa to podarí, nemusí Windows dlho fungovať a počas toho vás bude mučiť neustálymi chybami.

Odporúča: