Ako Prejsť Na Linux

Obsah:

Ako Prejsť Na Linux
Ako Prejsť Na Linux

Video: Ako Prejsť Na Linux

Video: Ako Prejsť Na Linux
Video: Установка Linux Mint. Как установить Linux рядом или вместо Windows 2024, Smieť
Anonim

Ak používate Windows, môžete časom prejsť na Linux. Tento operačný systém je stabilnejší a spoľahlivejší, je však preň vyvinutý malý softvér. Ak je všetko vykonané správne, môžete ľahko prepínať z jedného OS na druhý. Môžete však čeliť niektorým ťažkostiam.

Ako prejsť na Linux
Ako prejsť na Linux

Nevyhnutné

Osobný počítač, disk Linux

Inštrukcie

Krok 1

Počas prechodu môžete používať distribúcie openSuSE Linux a samozrejme Ubuntu / Kubuntu / Xubuntu. Ale stále je lepšie brať distribúciu, ktorá sa blíži k oficiálnej verzii. Pred inštaláciou systému Linux začnite namiesto uzavretých programov používať otvorené programy. Napríklad môžete pracovať v OpenOffice.org namiesto v balíku Microsoft Office. Môžete použiť The OpenCD. Použitím týchto programov si na Linux zvyknete rýchlejšie. Používajte otvorené formáty. To vám umožní prejsť na operačný systém Linux rýchlejšie a pohodlnejšie. Pokiaľ je to možné, používajte takzvané „živé“distribúcie. Môžete napríklad použiť Knoppix. Vyberte distribúciu, ktorú chcete migrovať. Nainštalujte softvér do počítača a nakonfigurujte všetky požadované programy.

Krok 2

GNU / Linux umožňuje paralelné používanie operačného systému Windows. Operačný systém je možné zvoliť pri spustení počítača. Než budete pokračovať, zálohujte všetky dôležité súbory. Všetko uložte na samostatný oddiel na pevnom disku. Pred migráciou na systém Linux skontrolujte, či váš hardvér podporuje softvér.

Krok 3

Podľa potreby exportujte svoje nastavenia pošty v Outlooku. Ak to chcete urobiť, vyberte sekcie Súbor a Import a export. Kliknite na tlačidlo Ďalej. Ďalej vyberte Súbor osobného priečinka. Vyberte časť s názvom Osobné priečinky umiestnenú v hornej časti a zadajte Zahrnúť podpriečinky. Počas inštalácie Windiows neodinštalujte. Ak narazíte na problémy s Linuxom, môžete sa vrátiť k normálnej prevádzke.

Krok 4

Spustite distribúciu. Prejdite do systému BIOS v počítači a zadajte disk CD, ktorý sa použije ako bootovateľný. Disk Linux sa začne bootovať. Inštalácia sa vykonáva v dvoch sekciách - root a SWAP. Vyberte komponenty, ktoré chcete nainštalovať, a vykonajte všetky nastavenia. Nemôžete nainštalovať všetky programy naraz, ale iba tie, ktoré potrebujete na prácu.

Odporúča: