Ako čítať Nečitateľný Disk

Obsah:

Ako čítať Nečitateľný Disk
Ako čítať Nečitateľný Disk

Video: Ako čítať Nečitateľný Disk

Video: Ako čítať Nečitateľný Disk
Video: Loose Tooth Song + More Nursery Rhymes u0026 Kids Songs - CoComelon 2024, Smieť
Anonim

Keď nájde niekoľko desiatok nečitateľných diskov, niekto ich ľahko vyhodí. Niekto naopak uvažuje o možnosti ich obnovy a kopírovania do PC. Najmä ak sa na diskoch našiel potrebný softvér.

Ako čítať nečitateľný disk
Ako čítať nečitateľný disk

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • -disky;
  • - niekoľko pohonov;
  • -program SuperCopy;
  • -program BadCopy;
  • -program Nero;
  • - program Alkohol;
  • - čistiace obrúsky;
  • - mraziaca komora.

Inštrukcie

Krok 1

Disk je krehká vec, ktorá sa stáva nečitateľnou; stačí na ňu pár škrabancov. Najskôr sa uistite, že vaša jednotka dokáže skutočne prečítať detekovaný disk. Optické médiá môžu byť vo forme diskov CD-ROM, CD-RW, CD-R alebo DVD-ROM, DVD-RW. Všetky tieto formáty sú odlišné, jednotka sa musí zhodovať s úložným médiom. Skontrolujte dostupné disky na inom hardvéri.

Krok 2

Ďalej skontrolujte poškodenie disku. Neriskujte, ak narazíte na triesky, praskliny alebo silné poškodenie. Disk môže vo vnútri jednotky prasknúť. V takom prípade budete musieť fragmenty odstrániť.

Krok 3

Ak sa disk zobrazí, ale na vašom PC sa neotvorí, vyskúšajte nasledovné:

- používať špeciálne programy. Napríklad SuperCopy, BadCopy. Upozorňujeme, že tento softvér v zásade vie, ako preskočiť poškodené oblasti. Pomôže vám, ak sa pokúšate obnoviť disk s filmami alebo hudbou, nebude fungovať pri hrách.

- Disk vyleštite hodvábnou alebo bavlnenou handričkou. Sledujte nové škrabance. Robte pohyby, začínajúce od stredu, plynulo prechádzajte k okrajom, ale nie v kruhu.

- disk utrite špeciálnou obrúskou. Tieto antistatické utierky sú k dispozícii v obchodoch s počítačmi.

Krok 4

Vložte disk do mrazničky asi na tridsať minút. Zabalte ho do vrecka, aby ste zabránili vlhkosti. To preto pomáha: ochladenie chladeného disku trvá dlhšie a jednotka má čas na načítanie informácií. Hlavnou vecou nie je preexponovať disk v mrazničke, disk bude krehkejší a môže sa zlomiť.

Krok 5

Vytvorte obraz disku pomocou programov ako Alkohol alebo Nero, skopírujte z neho súbory. Virtuálny systém prinúti jednotku, aby s informáciami zaobchádzala opatrnejšie. Pokúste sa extrahovať informácie z disku pomocou programu Slow CD, Nero Drive Speed. Disky je možné čítať rôznymi rýchlosťami, tieto programy sa používajú na určenie rýchlosti.

Krok 6

Disk utrite mäkkou handričkou a saponátom. To pomáha, ak je disk veľmi zamotaný. Pamätajte, že disky nemôžete otrieť acetónom alebo benzínom. Po takomto mokrom vyčistení musí disk úplne vyschnúť.

Suchý disk utrite handrou namočenou v rastlinnom oleji. Ropa nevedie elektrinu, nie je taká tekutá ako voda a okrem toho zostane v škrabancoch. Obnoviť sa dajú aj poškodené údaje.

Odporúča: