Ako Urobiť Obnovenie Systému

Obsah:

Ako Urobiť Obnovenie Systému
Ako Urobiť Obnovenie Systému

Video: Ako Urobiť Obnovenie Systému

Video: Ako Urobiť Obnovenie Systému
Video: Ako resetovať zabudnuté heslo systému Windows 10 [návod] 2024, Apríl
Anonim

Ak operačný systém začne pracovať nestabilne, nie je to dôvod na jeho okamžitú preinštalovanie. Existuje spôsob, ako môžete oveľa jednoduchšie a rýchlejšie obnoviť normálnu prevádzku operačného systému. Navyše nemusíte preinštalovať všetky ovládače a potrebné programy, pretože všetky informácie na systémovom disku sú úplne uložené. Táto metóda sa nazýva Obnovenie systému.

Ako urobiť obnovenie systému
Ako urobiť obnovenie systému

Nevyhnutné

Počítač s OS Windows

Inštrukcie

Krok 1

Metóda samozrejme nie je univerzálna, ale v mnohých prípadoch môže pomôcť. Všetky operačné systémy, od Windows XP po Windows 7, majú funkciu vrátenia operačného systému do predchádzajúceho stavu. Teda do stavu, v ktorom operačný systém fungoval stabilne a bez porúch. Operačný systém z času na čas automaticky vytvorí špeciálne body obnovenia. Body obnovy sa vytvárajú aj pri inštalácii alebo odinštalovaní programov.

Krok 2

Kliknite na tlačidlo Štart. Potom vyberte Všetky programy a doplnky. Potom prejdite na kartu „Služba“. V obslužných programoch vyberte možnosť „Obnovenie systému“. Zobrazí sa okno, kde môžete zvoliť bod obnovenia. Každý bod obnovenia je viazaný na konkrétny dátum. Musíte zvoliť bod obnovenia, ktorý zhruba zodpovedá dátumu, keď počítač prestal stabilne pracovať.

Krok 3

Ak ako operačný systém používate Windows XP, potom po výbere bodu obnovenia kliknite na „Obnoviť“. Ak máte nainštalovaný Windows 7 alebo Vista, potom po výbere bodu obnovenia kliknite na „Ďalej“a potom na „Dokončiť“.

Krok 4

Potom začne proces obnovy systému. Na obrazovke bude lišta, ktorá bude ukazovať postup tohto procesu. Počas procesu obnovy nebudete môcť počítač používať. Nereštartujte ani nevypínajte počítač, kým sa nedokončí. Po dokončení tohto procesu sa počítač reštartuje a normálne sa spustí.

Krok 5

Po spustení počítača sa zobrazí okno, v ktorom bude upozornenie, že systém bol úspešne obnovený. Môže nastať situácia, keď vás toto okno upozorní, že systém nebolo možné obnoviť. V takom prípade tento postup opakujte znova. Ak zlyhá aj druhý pokus, musíte zvoliť iný bod obnovenia systému.

Odporúča: