Ako Odinštalovať Službu V Systéme Windows XP

Obsah:

Ako Odinštalovať Službu V Systéme Windows XP
Ako Odinštalovať Službu V Systéme Windows XP

Video: Ako Odinštalovať Službu V Systéme Windows XP

Video: Ako Odinštalovať Službu V Systéme Windows XP
Video: Как испортить операционную систему виндовс XP| 7| 8| 8.1| 10| 2024, Smieť
Anonim

Spolu s OS Windows sa spúšťajú softvérové aplikácie, ktoré zodpovedajú za určité procesy v systéme. Tieto aplikácie sa nazývajú služby alebo služby. Mnoho vlastných programov navyše počas inštalácie pridáva služby do registra. Po odstránení takéhoto programu bude pravdepodobne potrebné ručne odstrániť príslušnú službu.

Ako odinštalovať službu v systéme Windows XP
Ako odinštalovať službu v systéme Windows XP

Inštrukcie

Krok 1

Najskôr je potrebné zistiť presný názov služby v systéme. Prejdite na ovládací panel, rozbaľte uzol „Nástroje na správu“a dvakrát kliknite na skratku „Služby“. Systém zobrazí zoznam všetkých nainštalovaných služieb a ich stav.

Krok 2

Existujú ďalšie spôsoby prístupu k zoznamu služieb. Pravým tlačidlom myši kliknite na ikonu „Tento počítač“a začiarknite položku „Spravovať“. V okne modulu „Správa počítača“dvakrát kliknite na uzol „Služby a aplikácie“a na pravej strane kliknite na modul „Služby“.

Krok 3

Nájdite službu, ktorú chcete odstrániť, a kliknite pravým tlačidlom myši na jej názov. V kontextovej ponuke vyberte príkaz „Vlastnosti“. V okne vlastností na karte „Všeobecné“venujte pozornosť položke „Názov služby“. V systéme Windows XP nie je vždy možné tento reťazec skopírovať do schránky, takže si názov služby zapíšte ručne.

Krok 4

Stlačením klávesov Win + R a zadaním cmd do vyhľadávacieho panela vyvoláte príkazové okno systému Windows. Do príkazového okna napíšte sc delete name_service, kde name_service je názov služby. Ak názov služby obsahuje medzery, musí byť uvedený v úvodzovkách: „sc delete name service“. Obnovte zoznam služieb pomocou klávesu F5 a overte, či bola služba odstránená.

Krok 5

Zoznam služieb je uložený v registri pod HKEY_LOCAL_MACHINE, takže služby môžete mazať pomocou editora registra. Do vyhľadávacieho panela napíšte regedit. V okne editora stlačte Ctrl + F a do vyhľadávacieho poľa zadajte názov služby. Po úspešnom vyhľadaní vymažte celý priečinok obsahujúci názov služby. Ak to chcete urobiť, kliknite pravým tlačidlom myši na sekciu a vyberte príkaz „Odstrániť“.

Odporúča: