Ako Vypnúť Režim Dlhodobého Spánku

Obsah:

Ako Vypnúť Režim Dlhodobého Spánku
Ako Vypnúť Režim Dlhodobého Spánku

Video: Ako Vypnúť Režim Dlhodobého Spánku

Video: Ako Vypnúť Režim Dlhodobého Spánku
Video: rezim dlhodobeho spanku x264 2024, Smieť
Anonim

Režim hibernácie je poskytovaný tak, aby v čase, keď používateľ nie je dlho v počítači, bolo možné znížiť spotrebu energie na minimum. Tento režim niekedy spôsobuje určité ťažkosti. Ako to vypnúť, prečítajte si ďalej.

Ako vypnúť režim dlhodobého spánku
Ako vypnúť režim dlhodobého spánku

Inštrukcie

Krok 1

Prejdite do ponuky tlačidla „Štart“, všimnite si „Ovládací panel“. V okne, ktoré sa zobrazí, dvakrát kliknite na ikonu „Napájanie“. Pred vami sa objaví okno. Ak chcete vypnúť režim dlhodobého spánku v jeho ľavej časti, kliknite na odkaz „Konfigurácia prechodu do režimu spánku“. Pred vami sa zobrazí okno, kde môžete nakonfigurovať trvanie obdobia nečinnosti, po ktorom systém automaticky prejde do režimu spánku. Ak chcete režim úplne deaktivovať, vyberte možnosť Nikdy.

Krok 2

Kliknite na odkaz „Zmeniť rozšírené parametre“. Budete to potrebovať na zmenu jemných nastavení, napríklad na zmenu režimov napájania, ktoré určujú správanie systému v súlade s rôznymi situáciami, spôsobujú potrebu vstúpiť do režimu spánku a tiež nastavia časovač na prebudenie systému z režimu spánku.

Krok 3

Zakázaním hibernácie uvoľníte miesto na pevnom disku. Keď systém vstúpi do tohto režimu, automaticky si vyhradí dostatočne veľké miesto pre rôzne druhy operácií. Ak je tento režim deaktivovaný, potom je možné uvoľniť miesto zaberané súbormi hiberfill.sis. Ak to chcete urobiť, postupujte nasledovne.

Krok 4

Prejdite do ponuky tlačidla „Štart“, potom vyberte „Programy“, v ňom nájdite „Systémové nástroje“a nakoniec „Vyčistenie disku“. Pred vami sa objaví okno. Začiarknite políčko vedľa možnosti „Vyčistiť súbory hibernácie“a kliknite na tlačidlo OK. Týmto odstránite súbory a deaktivujete režim dlhodobého spánku.

Krok 5

Prejdite do ponuky tlačidla Štart a vyberte príkaz Spustiť. Uvidíte okno príkazového riadku. Ak chcete vypnúť režim dlhodobého spánku, zadajte do príkazového riadku toto: powercfg-H OFF. Po tomto príkaze bude režim dlhodobého spánku deaktivovaný. Vykonajte čistenie disku, ako je popísané v predchádzajúcom odseku.

Odporúča: