Ako Urobiť Snímku Obrazovky V Počítači So Systémom Windows

Obsah:

Ako Urobiť Snímku Obrazovky V Počítači So Systémom Windows
Ako Urobiť Snímku Obrazovky V Počítači So Systémom Windows

Video: Ako Urobiť Snímku Obrazovky V Počítači So Systémom Windows

Video: Ako Urobiť Snímku Obrazovky V Počítači So Systémom Windows
Video: Ako urobiť Screenshot orazovky na Pc 2024, Smieť
Anonim

Existuje niekoľko spôsobov, ako vytvoriť snímku obrazovky v počítači. Výber závisí od toho, ako často musíte robiť screenshoty, je potrebné vyfotografovať celú stránku alebo samostatný fragment a jednoducho od vašich preferencií.

Ako urobiť snímku obrazovky v počítači so systémom Windows
Ako urobiť snímku obrazovky v počítači so systémom Windows

Ako urobiť snímku obrazovky pomocou klávesov

Screenshot (skrátená obrazovka) je preložený z angličtiny ako „screenshot“. Klávesnice počítačov majú tlačidlo PrtSc (Print Screen), ktoré umožňuje rýchle vytvorenie snímky obrazovky. Spravidla sa nachádza v hornom rade vpravo.

Otvorte stránku, ktorú chcete odfotiť, kliknite na tlačidlo - obrázok bol odfotený, teraz ho musíte uložiť. Prejdite do grafického editora → „úpravy“, vyberte funkciu „vložiť“, snímka obrazovky sa zobrazí vo forme editora. Kliknite na „uložiť“a odošlite súbor do požadovaného priečinka. Výhoda tejto metódy: rýchla; nie sú potrebné žiadne ďalšie programy. Nevýhoda: nemôžete urobiť snímku obrazovky samostatného fragmentu.

Windows 10 má ďalšiu možnosť, ako urobiť snímku obrazovky obrazovky. Panel hry spustíte súčasným stlačením klávesov win + G, kliknutím na ikonu s obrázkom fotoaparátu. Dostanete správu, že obrázok bol uložený, nájdete ho v priečinku „videá“- „klipy“. Rovnaký výsledok dosiahnete, ak stlačíte tlačidlá win + Alt + Prt Sc.

Vytvorte snímku obrazovky na počítači pomocou programu „nožnice“

Pomocou nožnicového programu môžete odfotiť požadovanú oblasť. Dodáva sa v prílohe k operačnému systému Windows. Ak chcete použiť túto funkciu, kliknite na tlačidlo „štart“, prejdite na kartu „štandard - Windows“→ „nožnice“.

image
image

V okne, ktoré sa otvorí, kliknite na riadok „vytvoriť“, vyberte z navrhovaných možností:

- obdĺžnikový tvar;

- svojvoľný;

- okno;

- celá obrazovka.

Upravte snímku v editore a potom ju uložte do priečinka.

Vytvorte snímku obrazovky stránky pomocou špeciálnych programov

Môžete tiež vytvoriť snímku obrazovky z počítača pomocou špeciálnych programov s pokročilými funkciami. Na internete je ich veľa, najslávnejším a možno aj najlepším je bezplatný program LightShot. Výhody:

- zaberá málo miesta na pevnom disku;

- má jednoduché a intuitívne rozhranie;

- existujú rôzne funkcie spracovania obrazovky;

- obrazovku môžete okamžite umiestniť na sociálne médiá. sietí, na webe.

Ak chcete pracovať, stiahnite si program a nainštalujte ho do počítača.

Ak nechcete zaberať miesto na disku ďalšími programami, nainštalujte si do prehľadávača rozšírenie, ktoré vám umožní urobiť snímku obrazovky stránky. Rozšírenie FireShot je k dispozícii v prehliadačoch Yandex a Google Chrome. Ak ju chcete nainštalovať do Yandexu, prejdite na „nastavenia“→ „doplnky“, v „Google“otvorte kartu „nastavenia“→ „rozšírenia“.

Program FireShot je funkčný: urobí snímku vybranej oblasti alebo stránky s posúvaním, uloží snímku obrazovky vo formáte.

Ako urobiť snímku obrazovky pomocou disku Yandex

Cloudové úložisko Yandex Disk ponúka používateľom funkciu na vytváranie snímok obrazovky. Ak na vašom notebooku nie je nainštalovaný disk Yandex, stiahnite si a nainštalujte. Na spodnom paneli v pravom rohu bude ikona disku Yandex, kliknite na ňu. Otvorí sa lišta s ponukami.

image
image

Kliknite na úplný spodný riadok „urobiť snímku obrazovky“. V editore disku Yandex upravte výslednú snímku obrazovky a uložte ju do požadovaného priečinka.

Ako vidíte, existuje veľa spôsobov, ako urobiť snímku obrazovky obrazovky vášho počítača, môžete si zvoliť ten najvhodnejší pre vás.

Odporúča: