Ako Pripojiť Yota USB Modem V Lubuntu

Ako Pripojiť Yota USB Modem V Lubuntu
Ako Pripojiť Yota USB Modem V Lubuntu

Video: Ako Pripojiť Yota USB Modem V Lubuntu

Video: Ako Pripojiť Yota USB Modem V Lubuntu
Video: Модем Yota 4G LTE - обзор. 2024, Smieť
Anonim

V poslednej dobe sa vyskytlo veľa sťažností používateľov operačných systémov založených na Ubuntu o nemožnosti používať USB modemy Yota. Tento druh problému je úplne bežný. Ak ste hrdým vlastníkom takéhoto modemu a narazili ste na ťažkosti pri nastavovaní pripojenia offline k internetu, budú vám tieto informácie užitočné.

Ako pripojiť Yota USB modem v Lubuntu
Ako pripojiť Yota USB modem v Lubuntu

Prvá vec, ktorú musíte zistiť, je, či váš modem funguje. Urobme to nasledovne:

1. Vložte modem do známeho fungujúceho USB portu.

2. Otvorte terminál (ALT + F2 Run: lxterminal).

3. Skontrolujte, či systém vidí pripojený modem: lsusb. Na výstupe tohto príkazu by sme mali vidieť pripojený Yota modem (v mojom prípade: Bus 001 Device 005: ID 1076: 8002 GCT Semiconductor, Inc. LU150 LTE Modem [Yota LU150]). Ak sa modem nenájde, mali by ste predpokladať, že došlo k hardvérovému problému s modemom alebo USB portom.

Po overení funkčnosti modemu a USB portu pokračujte v konfigurácii:

1. Skontrolujte nové sieťové rozhranie v systéme: ifconfig. Ak nie je nič nové, choďte na plán "B":

  • Pozeráme sa na všetky dostupné sieťové rozhrania systému: ls / sys / class / net (v mojom prípade: enp1s0 enx00093bf01a40 lo wlp2s0). Je tiež možné uviesť zoznam všetkých sieťových rozhraní v systéme pomocou príkazu ifconfig -a, ale jeho výstup je ťažkopádnejší.
  • Nové rozhranie v mojom systéme je enx00093bf01a40, aktivujeme ho: sudo ifconfig enx00093bf01a40 hore. Teraz by sa mal zobraziť na výstupe príkazu ifconfig.

2. Vyžiadajte si údaje DHCP na tomto rozhraní: sudo dhclient enx00093bf01a40.

Všetko je pripravené! Modem je teraz pripojený a pripravený na použitie. Podmienky pre pripojenie nájdete na adrese: telekomunikačný operátor.

Aby ste všetky tieto operácie nerobili zakaždým, keď bude potrebné používať internet ďaleko od civilizácie, môžete napísať malý skript, ktorý po pripojení modemu urobí všetko za nás. Ale toto je téma pre iný článok.

Odporúča: