Ako Povoliť Disketovú Jednotku V Systéme BIOS

Obsah:

Ako Povoliť Disketovú Jednotku V Systéme BIOS
Ako Povoliť Disketovú Jednotku V Systéme BIOS

Video: Ako Povoliť Disketovú Jednotku V Systéme BIOS

Video: Ako Povoliť Disketovú Jednotku V Systéme BIOS
Video: Как прошить Playstation 3 в 2020 HEN 4.86 (HFW4.86.1) 2024, Apríl
Anonim

Zakúpili ste si novú disketovú jednotku, nie je ťažké ju pripojiť k počítaču. V moderných systémoch je jednotka detekovaná automaticky, ak sa tak nestalo a jednotka sa nezistí, potom s najväčšou pravdepodobnosťou budete musieť prejsť do nastavení systému BIOS.

Ako povoliť disketovú jednotku v systéme BIOS
Ako povoliť disketovú jednotku v systéme BIOS

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete vstúpiť do systému BIOS, stačí stlačiť jedno tlačidlo na začiatku počítača. Najčastejšie ide o Del, F1, F2, F3, F5, F10 alebo kombináciu Ctrl + Alt + Esc. Závisí to od modelu a výrobcu systému BIOS. Nech je to akokoľvek, v ľavom dolnom rohu monitora je nápis Stlačením X vstúpte do seup, kde X je názov tlačidla pre vstup do systému BIOS. Ak ste urobili všetko správne, zobrazí sa okno systému BIOS.

Krok 2

V systéme BIOS vyhľadajte kartu o jednotkách, ak je to jednotka SATA, musíte nájsť položku SATA-Device, ak máte jednotku IDE, respektíve IDE-Device, ak je jednotka USB USB-Device. Vyhľadajte názov svojej jednotky, ak je vedľa nej uvedená možnosť Zakázané, zmeňte ju na hodnotu Povolené.

Krok 3

Teraz je potrebné uložiť zmeny. Ak to chcete urobiť, vyberte kartu Uložiť a ukončiť nastavenie alebo stlačte kláves F10. Na uloženie zmien sa zobrazí potvrdzovacie okno. Ak ich chcete použiť, stlačte kláves Y. Ak nie, stlačte kláves N.

Krok 4

Reštartovacia sekvencia bude k dispozícii a operačný systém ju rozpozná. Ak sa tak nestane, skontrolujte, či je jednotka správne pripojená, či sú pripojené všetky káble a či je pripojený napájací kábel. Možno je slučka alebo kábel prerušený a nebude sa ich dotýkať, potom to vymeňte.

Krok 5

Ak potrebujete zaviesť systém z disketovej jednotky, budete musieť znova vstúpiť do systému BIOS. Nájdite kartu BOOT alebo Advanced BIOS Features, potom Boot Device Priority (najskôr vyberte spúšťaciu sekvenciu s jednotkou) alebo First Boot Device (vyberte názov jednotky). Uložte zmeny, reštartujte počítač a pracujte z bootovacieho disku.

Odporúča: