Ako Písať Text V Kruhu

Obsah:

Ako Písať Text V Kruhu
Ako Písať Text V Kruhu

Video: Ako Písať Text V Kruhu

Video: Ako Písať Text V Kruhu
Video: Kavalety v kruhu 2024, Apríl
Anonim

V určitých situáciách môže byť potrebné, aby používateľ upravil text tak, aby bol umiestnený v kruhu. V grafických a textových editoroch musíte na tento účel používať nástroje na to určené.

Ako písať text v kruhu
Ako písať text v kruhu

Inštrukcie

Krok 1

Použite WordArt na písanie textu v kruhu v aplikácii Microsoft Office Word. Ak to chcete urobiť, otvorte kartu „Vložiť“a nájdite panel nástrojov „Text“. Z kontextovej ponuky vyvolanej tlačidlom miniatúry WordArt vyberte vhodný štýl textového poľa. V okne, ktoré sa otvorí, zadajte svoj text. Po dokončení zadávania kliknite na tlačidlo OK.

Krok 2

Text bude vložený do dokumentu. Vyberte ju - sprístupní sa kontextové menu „Práca s objektmi WordArt“. Uistite sa, že ste na karte Formát a nájdite panel nástrojov Štýly WordArt. Kliknite na tlačidlo Zmeniť miniatúru tvaru a z kontextovej ponuky vyberte skupinu Trajectory. Kliknite na ikonu v tvare kruhu s označením „Prsteň“. Váš nápis bude umiestnený v kruhu. Podľa potreby upravte hranice objektu.

Krok 3

Prípadne otvorte kartu Vložiť a vyberte nástroj Tvary v poli Ilustrácie. V kontextovej ponuke kliknite na rozloženie „Ovál“. Stlačte a podržte kláves Shift a nakreslite na plátno kruh. Na karte Vložiť znova vyberte nástroj Tvary a kliknite na textové pole. Nastavte oblasť pre štítok a zadajte svoj text.

Krok 4

Na karte Formát v kontextovej ponuke Nástroje na kreslenie upravte ohraničenie a výplne tvarov podľa svojich požiadaviek, vyberte text a kliknite na tlačidlo Animovať. V rozbaľovacej ponuke nastavte príkaz „Transformovať“a vlastnosť „Kruh“. V prípade potreby zmeňte veľkosť písma, upravte obrysy tvaru.

Krok 5

Ak chcete v programe Adobe Photoshop písať text do kruhu, vytvorte si obvyklým spôsobom nápis, v kontextovej ponuke nástroja „Text“kliknite na miniatúrne tlačidlo v tvare zakrivenej čiary a písmena „T“. Tento nástroj umožňuje deformovať text. V dialógovom okne, ktoré sa otvorí, v poli „Štýl“vyberte hodnotu „Iné“.

Krok 6

Nastavte stupeň ohybu a použite vybrané nastavenia. Pri použití tejto metódy je možné text umiestniť do polkruhu. Zadajte štítok po častiach, aby ste najskôr nastavili fragment, ktorý sa bude nachádzať na vrchu, a potom fragment, ktorý sa bude nachádzať nižšie.

Odporúča: