Ako Urobiť Krásne Písmo

Obsah:

Ako Urobiť Krásne Písmo
Ako Urobiť Krásne Písmo

Video: Ako Urobiť Krásne Písmo

Video: Ako Urobiť Krásne Písmo
Video: Вязание: ШИКАРНАЯ ЭФФЕКТНАЯ ЛЕТНЯЯ кофточка крючком БЕЛОСНЕЖКА МАСТЕР КЛАСС для начинающих ЧАСТЬ 6 2024, Smieť
Anonim

Práca s typografiou je dôležitým prvkom profesionálnych aktivít textára, správcu webu a dizajnéra. Písmo, ktoré vyrieši problém a poteší oko, nie je menej dôležité ako obsah textu a štruktúra dokumentu.

Ako urobiť krásne písmo
Ako urobiť krásne písmo

Inštrukcie

Krok 1

Najskôr sa rozhodnite, aký typ písma by bol pre riešenie vášho problému najvhodnejší. Písma sú tradične rozdelené do piatich kategórií (rodiny). Najbežnejšie typy písma používané v typografii sú pätkové a bezpätkové.

Krok 2

Pätkové písma fungujú najlepšie pre tlač. Pätkové pätky vyjadrujú nielen gotický štýl, ale majú aj praktickú funkciu, vďaka ktorej sa oči čitateľa „priľnú“k písmenám. Príklady: Times New Roman, Garamond.

Krok 3

Bezpätkové písma sa zvyčajne používajú na typografické riešenia webových stránok, prezentácií a hier na internete. Oči sú pri práci pri počítači unavené a pätková pätka pomáha zmierňovať stres a únavu, umožňuje vám prečítať si viac stránok na webe alebo vylepšiť zážitok z pozerania filmu s titulkami. Typickí členovia rodiny: Verdana, Arial.

Krok 4

Ak vás prípadné ťažkosti nezastavia, môžete si krásne písmo vyrobiť sami. Bezplatné webové aplikácie Fontstruct (fontstruct.fontshop.com) a FontForge majú intuitívne rozhranie a schopnosť vytvárať svoje písma a ukladať ich v otvorenom formáte TrueType.

Krok 5

V editore vektorovej grafiky Corel Draw je možné vytvoriť nádherné písmo. Tento softvér, populárny v dizajnovom (ilustrátorskom) prostredí, umožňuje vytvárať jedinečnú typografiu v troch krokoch. Najskôr sa pripraví šablóna (bunka na ukladanie vašich symbolov). Odráža vzhľad postavy - s hornými a dolnými indexmi, šírkou a výškou. Druhou fázou je kreslenie, priame vytváranie prvkov v šablóne pomocou čiar, oblúkov a primitívov Corel Draw. Nakoniec je potrebné hotové písmo preložiť znak po znaku do už spomínaného formátu TrueType.

Krok 6

Mnoho príležitostí na vytvorenie krásneho písma poskytuje najpopulárnejší dizajnérsky program pre prácu s rastrovou grafikou - Adobe Photoshop. Umožní vám to vytvoriť jednotlivé symboly potrebné pre projekt. Ak chcete vytvoriť písmo, otvorte nové okno a vrstvu urobte priehľadnou. Odporúča sa pridať mriežku, aby lepšie zodpovedali proporciám písmen a čísel. Symboly vo Photoshope budú vážiť niekoľko megabajtov, preto je najlepšie tento typ typografie používať iba na tlač.

Odporúča: