Ako Zistiť, Aké Porty Program Používa

Obsah:

Ako Zistiť, Aké Porty Program Používa
Ako Zistiť, Aké Porty Program Používa

Video: Ako Zistiť, Aké Porty Program Používa

Video: Ako Zistiť, Aké Porty Program Používa
Video: Влад А4 и Директор против СИРЕНОГОЛОВОГО 2024, Apríl
Anonim

Mnoho programov je spustených na počítači súčasne. Ak program používa internetové pripojenie, je mu pridelený konkrétny port. Užívateľ niekedy potrebuje ovládať, ktorý port konkrétny program používa.

Ako zistiť, aké porty program používa
Ako zistiť, aké porty program používa

Inštrukcie

Krok 1

Potreba určiť, ktoré porty program používa (alebo ktorý program používa porty), zvyčajne vzniká, keď máte podozrenie, že váš počítač napadol trójsky kôň. Ak spozorujete niečo podozrivé, otvorte príkazový riadok: „Štart“- „Všetky programy“- „Príslušenstvo“- „Príkazový riadok“.

Krok 2

Na príkazovom riadku zadajte zoznam úloh a stlačte kláves Enter. Dostanete údaje o všetkých procesoch bežiacich v systéme. Venujte pozornosť identifikátoru procesu PID. Pomôže vám to určiť, ktorý program používa konkrétny port.

Krok 3

Na príkazovom riadku napíšte netstat –aon a stlačte kláves Enter. Zobrazí sa zoznam aktuálnych pripojení. Stĺpec „Miestna adresa“na konci každého riadku obsahuje číslo portu. Stĺpec PID obsahuje identifikátory procesu. Po prezretí čísla portu a zodpovedajúceho PID prejdite do zoznamu procesov a pomocou identifikačného čísla určte, ktorý proces používa tento port.

Krok 4

Ak nemôžete pochopiť podľa názvu procesu, do ktorého programu patrí, použite jeden z programov, ktoré sú v tomto prípade vhodné. Napríklad program Everest, alias Aida64. Spustite program, otvorte kartu „Operačný systém“, zvoľte „Procesy“. V zozname procesov nájdite ten, ktorý potrebujete, a pozrite sa na riadok jeho spustenia. Pomôže to určiť, do ktorého programu daný proces patrí.

Krok 5

Na ten istý účel použite Správcu úloh AnVir. Umožňuje vám sledovať všetky podozrivé procesy vrátane procesov programov pripojených k internetu. Všetky podozrivé procesy sú v zozname programov zvýraznené červenou farbou.

Krok 6

Ak vidíte, že port používa neznámy program, potom ak je v stĺpci „Externá adresa“aktuálne pripojenie (príkaz netstat –aon), uvidíte IP adresu počítača, ku ktorému je pripojenie pripojené. ustanovený. Stĺpec „Štát“bude obsahovať hodnotu ZOSTAVENÁ - ak je pripojenie v danom okamihu k dispozícii; CLOSE_WAIT, ak je pripojenie ukončené; POČÚVANIE, ak program čaká na pripojenie. Druhá možnosť je typická pre zadné vrátka, typ trójskych koní.

Odporúča: