Ako Vytvoriť Program Exe

Obsah:

Ako Vytvoriť Program Exe
Ako Vytvoriť Program Exe

Video: Ako Vytvoriť Program Exe

Video: Ako Vytvoriť Program Exe
Video: |Tutorial| Ako Vytvoriť Jednoduchý Program (.bat) 2024, Smieť
Anonim

Spustiteľné programové moduly určené na spustenie v operačných systémoch Windows sú súbory PE, zvyčajne s príponou.exe. Na vytvorenie programu formátu exe je potrebné skompilovať zdrojový kód v ľubovoľnom programovacom jazyku s kompilátorom schopným generovať spustiteľné moduly PE. Môžete napríklad použiť Microsoft Visual C ++ 6.0 IDE a jeho pribalený kompilátor na vytváranie programov exe.

Ako vytvoriť program exe
Ako vytvoriť program exe

Nevyhnutné

Microsoft Visual C ++ 6.0

Inštrukcie

Krok 1

Začnite vytvárať nový projekt v Microsoft Visual C ++. Stlačte Ctrl + N alebo vyberte položku „Súbor“v hlavnej ponuke aplikácií a potom kliknite na položku „Nový …“.

Krok 2

Vyberte typ projektu, ktorý sa má vytvoriť, a jeho umiestnenie. V zozname dialógového okna „Nové“zadajte typ projektu zodpovedajúci vytvorenej aplikácii. Vyberte položku „Win32 Console Application“, ak potrebujete vytvoriť program, ktorý bude odoslaný do textovej konzoly. Vyberte položku „Aplikácia Win32“, aby ste vytvorili projekt aplikácie s grafickým rozhraním implementovaným do rozhrania Win API (v budúcnosti bude možné tento projekt prispôsobiť tak, aby používal WTL). Vyberte možnosť „MFC AppWizard (exe)“, aby sa projekt aplikácie GUI postavil nad rámec MFC. Do poľa „Názov projektu“zadajte názov projektu. V poli Umiestnenie vyberte adresár, do ktorého budú umiestnené všetky vygenerované súbory. Kliknite na tlačidlo „OK“.

Krok 3

Vytvorte projekt. Po kliknutí na tlačidlo „OK“v predchádzajúcom dialógovom okne sa otvorí sprievodca s výzvou na zadanie ďalších možností. Počet a typ stránok sprievodcu závisí od typu projektu. Podľa pokynov v sprievodcovi zadajte požadované možnosti. Môžete však okamžite kliknúť na tlačidlo „Dokončiť“, aby ste získali projekt s predvolenými hodnotami možností.

Krok 4

Pridajte do projektu potrebné zdroje, vytvorte rozhranie. Na karte Zdroje v okne projektu môžete zahrnúť bitmapy, ikony, ponuky, panely nástrojov, dialógové okná a ďalšie. Na vytvorenie veľkej časti používateľského rozhrania použite editor prostriedkov dialógového okna.

Krok 5

Napíš programovací kód. Doplňte kód vygenerovaný sprievodcom novým projektom implementáciou obchodnej logiky, logiky slúžiacej rozhraniu, logiky pre prácu s externými údajmi, úrovní abstrakcie pre interakciu komponentov aplikácie atď.

Krok 6

Vytvorte aplikáciu. Stlačte kláves F7 alebo zvoľte Build z ponuky Build. Počkajte na koniec procesu kompilácie a prepojenia. Uistite sa, že neobsahujú chyby.

Krok 7

Nájdite vygenerovaný modul exe. V ponuke vyberte možnosť „Projekt“a „Nastavenia …“alebo stlačte kombináciu klávesov Alt + F7. V dialógovom okne „Nastavenia projektu“prepnite na kartu „Prepojenie“. Z obsahu poľa „Názov výstupného súboru“vyhľadajte umiestnenie spustiteľného súboru.

Krok 8

Vyskúšajte vytvorený program. Prejdite do adresára so spustiteľným modulom exe. Spustite ho na vykonanie. Uistite sa, že program funguje podľa potreby.

Odporúča: