Ako úplne Vyčistiť Disk

Obsah:

Ako úplne Vyčistiť Disk
Ako úplne Vyčistiť Disk

Video: Ako úplne Vyčistiť Disk

Video: Ako úplne Vyčistiť Disk
Video: Jak vyčistit disk a získat volné místo ve Windows 10 2024, Smieť
Anonim

Operačné systémy používané v spojení s osobnými počítačmi majú zabudované funkcie na čistenie pevných diskov. Na úplné odstránenie informácií z jednotiek spravidla používajte funkciu formátovania.

Ako úplne vyčistiť disk
Ako úplne vyčistiť disk

Nevyhnutné

Správca oddielov

Inštrukcie

Krok 1

Ak potrebujete vyčistiť oblasť pevného disku, postupujte podľa tohto postupu v operačnom systéme Windows. Otvorte ponuku Tento počítač.

Krok 2

Pravým tlačidlom myši kliknite na grafický obrázok sekcie, z ktorej chcete vymazať informácie. V novej ponuke vyberte položku „Formátovať“. Počkajte, kým sa otvorí dialógové menu.

Krok 3

V prípade potreby zadajte štítok zväzku. Kliknite na tlačidlo Obnoviť predvolené nastavenia. Ak chcete úplne vyčistiť časť, deaktivujte funkciu „Vymazať obsah“. Po príprave parametrov kliknite na tlačidlo „Štart“. Kliknutím na tlačidlo „Áno“potvrdíte začatie procesu čistenia oddielu.

Krok 4

Rovnakým spôsobom naformátujte aj ďalšie miestne disky. Zjavnou nevýhodou tejto metódy je, že ju nemožno použiť na odstránenie všetkých informácií z oddielu, na ktorom je nainštalovaný operačný systém. Na úplné formátovanie pevného disku použite program Partition Manager.

Krok 5

Napálte verziu tejto aplikácie v systéme DOS na jednotku DVD. Použite na to obraz vytvorený zo bootovacieho disku. Vložte výsledné DVD do jednotky a reštartujte počítač.

Krok 6

Spustite program napálený na disk. Po zobrazení ponuky obsahujúcej informácie o aktuálnom stave pevného disku vyberte jeho systémový oddiel. Otvorte kartu Operácie a kliknite na tlačidlo Formátovanie.

Krok 7

Nastavte parametre čistenia priečky. V prípade potreby môžete zmeniť aj súborový systém. Po príprave režimu formátovania otvorte kartu „Zmeny“. Prejdite na položku „Použiť“a potvrďte spustenie aplikácie.

Krok 8

Pamätajte, že po vyčistení lokálneho disku systému nebudete môcť počítač plne využívať, kým nenainštalujete novú kópiu operačného systému. Vopred sa postarajte o vytvorenie inštalačného disku so systémovými súbormi.

Odporúča: