Ako Nájsť Sériové číslo Vášho Počítača

Obsah:

Ako Nájsť Sériové číslo Vášho Počítača
Ako Nájsť Sériové číslo Vášho Počítača

Video: Ako Nájsť Sériové číslo Vášho Počítača

Video: Ako Nájsť Sériové číslo Vášho Počítača
Video: Ako obnoviť počítač skôr - Windows 7/8/10 2024, Apríl
Anonim

Existujú situácie, keď používateľ potrebuje zistiť sériové číslo svojho počítača. Napríklad ak potrebujete vyplniť registračný formulár, ktorého jednou z položiek je sériové číslo počítača. Tento formulár sa často vyplňuje pri registrácii zakúpených komponentov na oficiálnych webových stránkach spoločnosti vývojára.

Ako nájsť sériové číslo vášho počítača
Ako nájsť sériové číslo vášho počítača

Je to nevyhnutné

  • - program AIDA64 Extreme Edition;
  • - utilita TuneUp Utility.

Inštrukcie

Krok 1

Na prenosných počítačoch možno sériové číslo nájsť niekoľkými spôsobmi. Jedným z nich je iba nahliadnutie do dokumentácie k prenosnému zariadeniu. Často je to uvedené v záručnom liste pre notebook a takmer vždy na zadnej strane mobilného počítača. Sériové číslo nájdete niekedy pod batériou. Za týmto účelom vyberte batériu a pozrite sa na číslo v priehradke.

Krok 2

Pokiaľ ide o sériové číslo stolného počítača, určuje sa ID vašej základnej dosky. Ak chcete zistiť sériové číslo domáceho počítača, potrebujete softvér AIDA64 Extreme Edition. Stiahnite si ho z Internetu. Tento program je komerčný, ale jeho použitie je bezplatné, a to jeden mesiac.

Krok 3

Nainštalujte si aplikáciu do počítača. Naštartujte to. Chvíľu počkajte, kým program zhromaždí informácie o vašom systéme. V pravom okne hlavnej ponuky kliknite na „Základná doska“. V ďalšom okne tiež vyberte možnosť „Základná doska“.

Krok 4

Otvorí sa okno, ktoré poskytne podrobné informácie o základnej doske. Tieto informácie budú rozdelené do niekoľkých častí. Nájdite časť s názvom „Vlastnosti základnej dosky“. Vo vlastnostiach základnej dosky je ID reťazec. Toto je sériové číslo vášho počítača.

Krok 5

Sériové číslo môžete zistiť aj pomocou sady nástrojov TuneUp Utilities. Stiahnite si program z Internetu a nainštalujte ho do počítača. Spustite aplikáciu. Počkajte na dokončenie skenovania systému. Tento proces môže byť trochu zdĺhavý, ale uskutočňuje sa až po prvom spustení programu.

Krok 6

V hlavnej ponuke programu zvoľte „Opraviť problémy“a potom - „Zobraziť informácie o systéme“. Potom prejdite do časti „Systémové zariadenia“. Obsahuje informácie o sériovom čísle vášho počítača.

Odporúča: